directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 11:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 25 d'agost de 2015 09:24 h

Els preus industrials cauen l'1,8% en termes anuals i acumulen 13 mesos seguits de descensos

El retrocés del sector energètic impulsa a la baixa l'indicador interanual

Madrid (ACN).- Els preus industrials a Catalunya van augmentar al juliol sis dècimes en relació amb al juny i van deixar una taxa interanual negativa de l'1,8%, cosa que suposa acumular tretze mesos seguits de descensos en termes anuals, segons dades de l'Institut d'Estadística espanyola. Aquesta caiguda de la taxa interanual és cinc dècimes més baixa que la registrada el mes de juny que va ser del -2,3%. La disminució de la taxa interanual del sector de l'energia, amb -9,3% ha impulsat a la baixa l'indicador agregat del comportament dels preus industrials. També ha caigut el sector de béns de consum -0,1% i el dels béns de consum de llarga durada -0,2%. En termes mensuals, els preus han crescut a tots els sectors.


Els altres sectors que han vist caure els preus han estat els béns de consum (-0,1%) i els béns de consum de llarga durada amb una caiguda del -0,2%.

En sentit positiu, els preus que han crescut s'han registrat a la cistella de béns de consum de curta durada i els béns intermedis amb un creixement de l'1% en els dos sectors.

Finalment, el sector que agrupa els centres manufacturers de béns d'equipament ha registrat un comportament pla en relació amb el juny, sempre en taxa interanual.


En el conjunt de l'estat espanyol, l'índex de preus industrials del juliol va registrar una taxa interanual negativa del -1,3%, la mateixa que la registrada al juny.






]]>



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.