directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 3 de novembre de 2016 18:09 h

Els veïns denuncien la Sagrada Família per vulneració de la legalitat urbanística

També critiquen la pressió turística "insostenible" que rep el temple i proposen que l'Ajuntament cobri una taxa d'un euro als visitants

ACN Barcelona.-L'Associació de Veïns de la Sagrada Família ha presentat aquest dimecres una denúncia davant l'àrea d'Ecologia de l'Ajuntament de Barcelona contra la Junta Constructora del Temple per "invasió de l'espai públic" i "vulneració de la legalitat urbanística". Joan Itxaso, de l'Associació de Veïns de la Sagrada Família, ha assenyalat que les columnes del pòrtic de la façana de la Glòria envaeixen la via pública del carrer Mallorca, entre els carrers Marina i Sardenya, ja que sobresurten entre 20 i 50 centímetres incomplint la legalitat urbanística del Pla General Metropolità, segons apunta Itxaso, ja que aquesta permet només un marge de 15 centímetres respecte a l'alienació vial del carrer.

Itxaso ha puntualitzat que han presentat aquesta denúncia perquè el consistori "certifiqui" aquesta vulneració i exigeixi la "restitució" d'aquesta anomalia de les obres.D'altra banda, el membre de l'Associació de Veïns de la Sagrada Família ha denunciat l'increment "insostenible" del nombre de visites turístiques que rep el temple, que ha passat de 3,2 milions el 2014 a 4 milions el 2016. "És un increment intolerable respecte a la capacitat de l'entorn del temple per acollir tots els turistes", ha criticat. Itxaso ha acusat l'Ajuntament de "perseguir només el lucre d'un negoci que s'està fent de l'explotació turística de la Sagrada Família" i, per això, l'associació proposa que el consistori cobri una taxa d'un euro als visitants.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.