directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Vallès Oriental doble fletxa Dimarts, 4 d'abril de 2017 16:31 h

El Regne Unit s'afegeix al programa de cria en captivitat del tritó del Montseny

Un total de 24 exemplars d’aquesta espècie en perill crític s’han traslladat des del Centre de Fauna de Torreferrussa al zoo de Chester

ACN Barcelona.-El Regne Unit s’ha sumat al programa de cria i reproducció del tritó del Montseny, un dels amfibis més amenaçats d’Europa, catalogat com a espècie "en perill crític" per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), i endèmic del parc i reserva de la Biosfera del Montseny. Així, 24 exemplars del Centre de Fauna de Torreferrussa han estat traslladats aquesta setmana al zoo de Chester, un dels més prestigiosos en recuperació d’amfibis. D’aquesta manera, el zoo britànic es converteix en el primer centre fora de Catalunya que comptarà amb una instal·lació específica per a la reproducció d’aquesta espècie.

El trasllat s’ha dut a terme per terra i aire, garantint les condicions d’humitat i temperatura necessàries per a l’èxit de l’operació, reproduint al màxim l’hàbitat d’aquests amfibis. En els darrers mesos, el zoo de Chester ha treballat per habilitar un espai específic i privat, lluny d’altres amfibis i dels visitants, per prevenir malalties i altres riscos als nous exemplars. En total, la instal·lació compta amb prop de 60 aquaris, 27 per a adults i 30 per a larves i juvenils. Les cries nascudes dins d’aquest programa seran introduïdes de nou al Montseny.Aquest zoo es converteix en el quart centre de tot el món dins del programa de cria d’aquesta espècie endèmica, juntament amb el Centre de Fauna de Torreferrussa, Pont de Suert, i el Zoo de Barcelona.En paral·lel, ja està en marxa el projecte europeu Life Tritó del Montseny, coordinat per la Diputació de Barcelona, en el qual participen la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat i de Forestal Catalana; la Diputació de Girona; i el Zoo de Barcelona. Fins al desembre del 2020, el projecte pretén millorar l'estat de conservació de l’amfibi i el seu hàbitat de ribera, amb un pressupost de tres milions d’euros, dels quals un 60% de l’import provindrà de la Unió Europea i un 40% dels socis.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.