directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 7 d'abril de 2017 13:35 h

El govern espanyol veu "mesurada i proporcionada" la resposta dels EUA a l'atac amb armes químiques del règim sirià

L'executiu de Rajoy destaca que l'acció d'aquesta matinada ha estat contra una base militar i no contra la població civil

ACN Madrid.-El govern espanyol creu que el bombardeig dels EUA a una base militar del règim sirià és una resposta "mesurada i proporcionada" a l'atac d'aquesta setmana amb armes químiques del govern d'Al-Àssad contra la població civil del país. En un comunicat, La Moncloa recorda que aquest atac va causar "desenes de víctimes mortals, entre elles nens" i ressalta que l'ús d'armes químiques està prohibit pel Dret Internacional i "constitueix un crim de guerra". Així mateix, l'executiu espanyol subratlla que l'acció d'aquesta matinada ha estat "limitada en el seu objectius i mitjans". "Ha estat un atac contra una base militar, no contra objectius civils", afegeix el govern espanyol, que creu que l'acció militar nord-americana ha servir per "minvar" la possibilitat que el règim sirià repeteixi un atac de les mateixes característiques.

D'altra banda, el govern de Mariano Rajoy ha fer una crida perquè es posi en marca un procés polític de transició recollit a les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU perquè "és l'única fórmula que pot portar la pau definitiva a Síria i garantir la seva integritat territorial". Així mateix, el govern espanyol deixa clar que manté una "sòlida lleialtat amb els seus aliats" i que és partidari d'una "acció concertada internacional", motiu pel qual ha lamentat el bloqueig del Consell de Seguretat de les Nacions Unides no ho hagi fet possible.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.