directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 21 d'abril de 2017 21:22 h

Santamaría apel·la a la unitat institucional perquè Sant Jordi sigui Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO

Junqueras reivindica els “valors universals” de la cultura, la llibertat i el lliure arbitri, en un acte al Caixa Fòrum que ha comptat amb la presència de Millo, Vila, Arrimadas i Collboni

ACN Barcelona.-La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha apel·lat a la unitat entre les institucions perquè la Diada de Sant Jordi sigui reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. En un acte al CaixaFòrum de Barcelona, Santamaría ha garantit el compromís del govern espanyol per a donar suport a la candidatura que impulsen la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes. Al seu torn, el vicepresident del Govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha reivindicat els “valors universals” de l’amor per la cultura, a la llibertat i al lliure arbitri, “els valors de Sant Jordi que poden ser compartits per tothom i que aspirem a exportar pel món”. L’acte ha comptat amb la presència destacada del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, el conseller de Cultura, Santi Vila, la presidenta parlamentària de Cs i cap de l’oposició, Inés Arrimadas, i el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

En la seva intervenció, Santamaría ha insistit que “avui comencem el camí, i portarem la candidatura a través dels conductes diplomàtics per intentar retallar el seu camí, i ho farem tots junts”, en referència als barcelonins, catalans, i també a les institucions de la Generalitat i la Moncloa. “Tots ens sentim orgullosos que Catalunya sigui referent cultural, i que Barcelona sigui la capital del llibre”, ha afirmat la vicepresidenta espanyola.Junqueras reivindica els valors de Sant JordiD’altra banda, Junqueras ha assistit finalment a l’acte celebrat al CaixaFòrum. Tot i que només estava prevista la presència del conseller Vila, el titular d’Economia de la Generalitat ha estat el principal representant institucional català. En la seva intervenció, Junqueras ha reivindicat els valors “universals” de Sant Jordi, “que poden ser compartits per tothom i que aspirem a exportar pel món”. Segons ha afegit, aquests valors d’amor a la cultura i a la llibertat “ens caracteritzen com a humans”.Cal dir que Junqueras i Santamaría han coincidit a l’entrada del CaixaFòrum –el vicepresident de la Generalitat ha esperat l’arribada de la seva homòloga-, però no han intercanviat paraules fins que, ja dalt de l’escenari i al final de l’acte, Santamaría li ha regalat el llibre ‘La part inventada’, de Rodrigo Fresán. Després, Junqueras ha explicat a la premsa que el llibre realment era per a Vila, però que l’ha rebut ell com a màxima representació institucional de la Generalitat.Abans de les intervencions dels vicepresidents, el president de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Tixis, ha augurat un “procés llarg” fins que Sant Jordi pugui ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Així mateix, ha afirmat que el repte de tenir aquest segell “s’ha d’abordar amb la complicitat de les administracions”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.