directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimecres, 10 de maig de 2017 19:03 h

Els treballadors de l'hostaleria tallen Via Laietana durant una hora per reclamar un conveni "digne"

UGT, CCOO i les KellysBCN exigeixen a la patronal increments salarials per damunt del 3%, una millora en la conciliació laboral i l'aturada de l'externalització d'empleats

ACN Barcelona.-Treballadors del sector l'hostaleria han tallat durant una hora aquest dimecres a la tarda la Via Laietana per reclamar a la patronal un conveni "digne" de treball a Catalunya. Sota el lema "sí al turisme, sí als nostres drets" s'han concentrat davant la seu de la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauració de Catalunya. UGT, CCOO i l'associació de KellysBCN han exigit a la patronal increments salarials per damunt del 3% i una millora en la conciliació laboral. Els sindicats han reclamat que el nou conveni posi fi a les externalitzacions de departaments "quan aquests formen part dels serveis essencials de la pròpia activitat".

Els sindicats s'han reunit amb la patronal aquest dimecres per negociar el nou conveni laboral. El conveni col·lectiu del sector d'hostaleria i turisme de Catalunya va finalitzar la seva vigència el 31 de desembre de 2016. El seu àmbit d'aplicació són les demarcacions de Girona, Barcelona i Tarragona i regula les condicions laborals de més de 280.000 treballadors i treballadores."Des de la finalització de la seva vigència, la patronal no ha volgut fer cas de les nostres reivindicacions per tal de dignificar el conveni i els seus treballadors. La UGT de Catalunya reclama una recuperació salarial, després que les plantilles hagin hagut de suportar amb escreix els efectes d'aquests anys de crisi i, encara més, des de l’aplicació de les reformes laborals. Per aquesta raó, exigim increments salarials per damunt del 3%", ha explicat Jesús Lodeiro, d'UGT Catalunya."Denunciem que molts hotels han externalitzat els serveis de restauració o el servei de cambrera de pisos, per exemple, part intrínseca de la seva activitat hotelera. Reclamem una fi de les externalitzacions, perquè amb aquestes els treballadors perden drets adquirits amb les negociacions", ha explicat Lodeiro. Segons han denunciat els sindicats, amb les externalitzacions els treballadors passen a cobrar 700 euros bruts al mes quan al conveni s'hi marquen 1.200. Els sindicats han reclamat 'a igual feina, igual sou'. "Les cambreres d'habitacions d'hotel cobrem 1'5 euros por habitació, per poder tenir un sou de 800 euros hem de netejar 400 habitacions. És un treball inhumà", ha denunciat Vania Arana, membre de l'associació KellysBCN.D'altra banda, Esteban Sarabria, membre de CCOO Catalunya en el sector de l'hostaleria, ha demanat que al nou conveni "s'hi inclogui una millora per la conciliació laboral". "Demanem millors horaris de treball, així com condicions, per poder compaginar la vida laboral i familiar", ha explicat Sarabria.Els sindicats també han demanat a la patronal la regulació de les subrogacions de treballadors en el sector de l’hostaleria, així com les activitats empresarials que es desenvolupen realment en els establiments de degustació.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.