directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 00:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dilluns, 3 de juliol de 2017 10:34 h

L'Ajuntament de Barcelona facilitarà la participació de l'1-O però no posarà en perill els funcionaris

Per Colau, cal que la majoria de ciutadans se sentin cridats a participar en el referèndum

ACN Barcelona.-L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assegura aquest dilluns en una entrevista a 'El Periodico' que l'Ajuntament de la capital catalana estarà "encantat" de facilitar la participació en el referèndum però també ha deixat clar que "si hi ha inseguretat o incertesa" no demanarà a cap funcionari "que es posi en una situació compromesa". Colau, que resta a l'espera que la Generalitat aclareixi si el referèndum "tindrà cens, urnes i equipaments", opina que el més important és que "la majoria de la ciutadania catalans i totes les opcions se sentin igualment cridades a participar-hi". "No ens fem trampes, si es tracta de mobilitzar tan sols una opció, això ja ho vam veure el 9-N". Per Colau, "seria una mobilització legítima" però la "d'una opció".

Abans que la Generalitat ofereixi nous detalls en l'acte d'aquest dimarts, l'alcaldessa de Barcelona veu "difícil que en tan poc temps es donin totes les garanties per celebrar un bon referèndum" i afirma que el fet que el concurs per a la compra d'urnes hagi quedat desert "no dona gaire confiança".L'alcaldessa fa una crida als dos governs a evitar el "xoc institucional" i veu la cita a les urnes "irrenunciable perquè la crisi del model autonòmic és irreversible, però on es pot precipitar quan no depèn només de tu". "Entenc la impaciència d'alguns, perquè el bloqueig del PP és exasperant, però tirar milles amb el referèndum no és eficaç", avisa Colau en l'entrevista a 'El Periodico'. Colau, però, també constata que "ens dos anys les coses han canviat molt", en referència als "70 diputats d'un referèndum efectiu a Catalunya", a la defensa de l'alcaldessa de Madrid al dret a decidir o al rescollit secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, quan parla de "plurinacionalitat" i "solució dialogada" amb Catalunya.Colau nega, d'altra banda, que els comuns hagin mostrat ambigüitat amb el procés i defensa que estan "més definits que ningú". "Sempre hem estat perfectament definits, mentre altres passaven pantalles duna pantalla a l'altra: primer el referèndum estava superat; després, les plebiscitàries, com el resultat no els va satisfer van tornar al referèndum; ara no sabem quin referèndum defensen...", assegura l'alcaldessa. "L'independentisme no ha d'oblidar que gran part del vot del 9-N, inclòs el 'sí-sí', no era nacionalista ni independentista", ha comentat Colau, que creu que l'1-O no serà "exactament" com el 9-N. "Han passat moltes coses i serà diferent", sosté.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.