directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 11:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 29 d'agost de 2017 14:50 h

Cs acusa Forcadell de convertir el Parlament en la "gestoria" de la Generalitat i de JxSí

Carrizosa creu que "dilatar o retenir" les tramitacions parlamentàries fixa un precedent "perillós" i "arbitrari"

ACN Barcelona.-El vicepresident segona de la Mesa i diputat de Cs, José María Espejo-Saavedra, ha carregat aquest dimarts amb contundència contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després que no s'hagi debatut un altre cop l'admissió a tràmit de la llei del Referèndum, i ara tampoc la de Transitorietat. "Fins aquí hem arribat; s'han traspassat tots els límits", s'ha queixat el diputat de la formació taronja en roda de premsa a la cambra. En aquest context, ha advertit que Forcadell "juga amb" el Parlament i el converteix en la "gestoria" de la Generalitat i de JxSí. Espejo-Saavedra, que troba "escandalós, irregular i anormal" que es faci una "valoració política" a l'hora d'incloure o no a l'orde del dia una admissió a tràmit, ha advertit que es posa, així, el Parlament "al servei" del Govern. Ha reforçat la tesi el portaveu parlamentari del grup, Carlos Carrizosa, en advertir que "dilatar o retenir" les tramitacions parlamentàries estableix un precedent "gravíssim", "perillós" i "arbitrari".

Per Espejo-Saavadera, no debatre una admissió a tràmit suposa "denigrar" el Parlament com a institució: "No puc quedar-me callat davant la utilització" del Parlament, ha exclamat el diputat de la formació taronja. "Cadascú haurà de decidir lliurement si hi dona suport o no [un cop arrenquin els tràmits parlamentaris], però no es pot jugar amb el Parlament per afavorir els interessos de Puigdemont i Junqueras", ha etzibat el vicepresident segon de la cambra que ha assegurat que tant Cs com el PSC han votat a favor de la petició d'informe als lletrats a la Mesa –segons ells, CSQP s'ha abstingut i JxSí ho ha tombat en votar-hi en contra. Ara, la formació taronja ha demanat Forcadell que rectifiqui en la decisió de no demanar l'informe als lletrats i ha assegurat que treballen amb la resta de grups per fer la petició formal a la Mesa. Sense descartar una petició de reconsideració quan s'admetin a tràmit, Cs ha rebutjat utilitzar l'article 155 de la Constitució com va plantejar aquest dilluns el dirigent del PPC, Xavier García Albiol: "Tenim un ordenament jurídic prou sòlid i democràtic perquè no sigui necessari afrontar aquets nyaps jurídics amb l'article 155", ha resolt Carrizosa. D'altra banda i sobre les declaracions de la portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles, el portaveu parlamentari de la formació taronja s'ha preguntat si Robles es referia "a trucar els alcaldes del PSC" perquè retirin les urnes l'1-O de tots els seus municipis.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.