directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 17 d'abril de 2024 00:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 4 de setembre de 2017 16:07 h

Tot a punt per al retorn d’iCat a l’FM aquest dimecres 6 de setembre

Un acord entre el Departament de Cultura i la CCMA garanteix les emissions per tres anys amb un pressupost d’1M d’euros

ACN Barcelona.-Després de cinc anys d’emissions per Internet, la cadena radiofònica iCat es podrà tornar a sentir aquest dimecres 6 de setembre per l'FM. El retorn a la freqüència modulada ha estat possible gràcies a un acord entre el Departament de Cultura i la CCMA, que garanteix les emissions fins al 2019. Enguany el pressupost serà de 200.000 euros, que se sumaran als 400.000 per cada any següent. A partir de les 7 del matí, els oients podran escoltar la veu de Albert Miralles i Roger Seró al programa ‘Els experts’, que ampliarà una hora la seva franja horària. L’emissora mantindrà els dials que tenia abans de passar a l’àmbit digital.

El conseller de Cultura, Lluís Puig, la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, i el director del grup d’emissores de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo han escenificat aquest dilluns al matí l’acord per la represa de les emissions. El conseller s’ha mostrat convençut que després d’aquest “trànsit pel desert” la cadena està “més enfortida que mai”. Núria Llorach ha recordat que el trasllat al món digital va ser una mesura “provisional i reversible” que es va produir per “causes econòmiques”. Com a mostra d’això, ha explicat que la CCMA ha mantingut les freqüències de l’emissora durant la seva etapa anterior a la FM. Tot i això, la cadena musical Amb2 FM, que forma part del grup Mola TV, va emetre unilateralment per la freqüència d’iCat a Barcelona durant part del 2013.Malgrat la notícia, Llorach ha volgut llençar un missatge de prudència. “La viabilitat dels mitjans de la CCMA ha estat amenaçada i no puc dir que hagi deixat d’estar-ho encara”, ha alertat. Graella de continuïtat amb novetats Saül Gordillo ha fet pública la programació de la nova temporada, que mantindrà bona part dels continguts que feia per Internet. Les novetats de la graella de dilluns a divendres es troben en la franja nocturna de 10 a 12 de la nit, amb programes d’una hora setmanal de temàtica cultural, des de cinema, sèries, literatura i teatre així com programes musicals temàtics (jazz, folk, fusió i electrònica). De cara al cap de setmana, s’incorpora nou programa musical dirigit al públic infantil-juvenil cada dissabte i diumenge de 9 a 10 del matí. Es dirà 'iCatKids' i pretén apropar la música d’iCat als més joves. D’altra banda, també destaca l’aposta de l’emissora per la música en català i feta a Catalunya. “Una de cada tres cançons sonarà en català i gairebé un 50% de la música serà feta a Catalunya, indistintament de la llengua”, ha explicat Gordillo.La tornada al món analògic no implicarà una retirada del digital. Per això, iCat renovarà la seva app i millorarà la seva web per integrar-se al portal de Catalunya Ràdio-CCMA. En aquesta línia, també estrenarà una nova imatge, que deixa de tenir les sigles FM i incorpora la imatge d’un gat que canviarà cada temporada.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.