directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 10:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 7 de setembre de 2017 00:41 h

Puigdemont: "Ningú té l'autoritat ni el poder d'incautar-nos el dret a decidir. No ens deixarem expropiar aquest dret"

El president celebra la convocatòria de l’1-O i assegura que “no hi caben amenaces, pors, ni insults” perquè “són moments de gran esperança i molta il·lusió”

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una declaració institucional després d’aprovar i signar el decret de convocatòria del referèndum per a l’1 d’octubre. El cap del Govern ha estat envoltat de tot el Consell Executiu i ha fet un breu discurs, sense admetre preguntes de la premsa, des de l’Auditori del Parlament. Puigdemont ha aprofitat per recordar que ara és el moment que “els ciutadans decideixin el seu futur” i “culminar” la feina feta pels polítics. El president també ha avisat que defensarà allà on calgui el dret dels catalans a votar l’1-O. “Ningú té l’autoritat ni el poder d’incautar-nos el dret a decidir. No ens deixarem expropiar aquets dret, no ens deixarem desnonar de la democràcia, ni que ens deixin fora dels drets humans”, ha sentenciat Puigdemont. A més, ha avisat als que posen en dubte l’1-O que ara “no hi caben amenaces, pors, ni insults” perquè “és moment de gran esperança i molta il·lusió”.

Puigdemont ha volgut incloure al seu discurs un “reconeixement” explícit a tots aquells que han “precedit en les conquestes democràtiques”, i ha explicat que el que està impulsant el Govern ho fa “també pensant en les generacions futures”. “És per elles que prenem riscos”, ha dit. Per al president, “en els moments de canvis, quan la societat demana i espera canvis, quedar-se sense fer res impedeix progressar”. I és per aquest motiu que considera que Catalunya ha donat passos decisius com el del referèndum. “El món que avança és el que pren decisions, i Catalunya pertany a aquest món que avança. Per això decidirà democràticament l’1-O”, ha sentenciat. El president també ha remarcat que el referèndum suposa “decidir a traves de les urnes, escoltar la població i acceptar el veredicte”. “És democràcia”, ha dit, tot contraposant que “negar el dret a decidir, tractar els catalans com a súbdits d’un estat que fabrica amenaces al mateix ritme que incompliments, no és democràcia, és una altra cosa”. Puigdemont ha “convidat” també els ciutadans a participar del referèndum. “Tenim l’oportunitat de decidir convertir-nos en un estat. No correspondrà a cap govern, ni a cap consell de ministres, ni a cap tribunal”, ha afegit.Per últim, el president ha defensat que la signatura del decret de convocatòria s’ha fet “a l’empara de la legalitat del Parlament, que malgrat els intents de trepitjar-la i d’eliminar la sobirania, representa el poble de Catalunya”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.