directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Divendres, 29 de setembre de 2017 08:07 h

Comín revela que un informe tècnic de l'EMA situa la candidatura de Barcelona entre les "dues o tres millors"

El conseller de Salut veu Amsterdam com una "rival difícil" però diu que la capital catalana té l'avantatge de la Torre Glòries

ACN Barcelona.-El conseller de Salut, Antoni Comín, ha revelat que un informe tècnic de l'Agència Europea del Medicament, EMA en les seves sigles en anglès, situa la candidatura de Barcelona a la 'pole position'. "Tenim una de les dues o tres millors candidatures segur, tenim opcions reals de tenir l'EMA", ha assegurat en una entrevista a l'ACN. Comín veu Amsterdam com una "rival difícil", però creu que l'avantatge de Barcelona és la Torre Glòries, mentre que la capital holandesa "no té edifici" definitiu. El conseller també ha explicat que la decisió de posposar la presentació pública de la candidatura a Brussel·les va ser consensuada entre les tres administracions perquè consideraven que era "més adequat" fer-la després de l'1-O.

Aquest dissabte, la Comissió Europea farà una primera avaluació, que serà preceptiva, sobre les candidatures presentades per acollir l'Agència Europea del Medicament, un total de 19. Prèviament, l'EMA ha fet un informe tècnic, no preceptiu, segons ha explicat Comín, en què la candidatura de Barcelona està "entre les més ben posicionades".Segons Comín, l'informe de l'EMA "valora molt i molt bé la candidatura de Barcelona, està en aquests moments a la 'pole position', tenim una de les dues o tres millors". El conseller creu que l'avaluació que faci la Comissió Europea aquest dissabte "no pot dir coses molt diferents".Per al conseller, Amsterdam serà una "rival difícil", tot i afegir que Barcelona té "la millor candidatura des del punt de vista tècnic". Comín ha destacat que Barcelona l'avantatja amb l'edifici, ja que Amsterdam planteja "una idea d'edifici provisional" i que després "n'hauran de fer un de definitiu". "No tenen un edifici emblemàtic de la qualitat i la potència simbòlica com la Torre Glòries, que té un valor emblemàtic que no és menor i és extraordinari des del punt de vista funcional", ha afegit.Presentació posposadaSobre la decisió de posposar la presentació pública de la candidatura a Brussel·les, el conseller ha remarcat que aquesta va ser "consensuada" entre la Generalitat, el govern espanyol i l'Ajuntament de Barcelona. Comín ha explicat que totes tres van entendre que era "més adequat" fer aquesta presentació pública "després de l'1-O que a pocs dies de l'1-O".Comín ha explicat que aquests presentacions "no són un tràmit oficial", sinó més aviat una "promoció", i que no totes les candidatures n'han fet. Per això, creu que el fet d'haver-la posposat no influirà en l'avaluació que té previst fer pública aquest dissabte la Comissió Europea.El conseller també considera que la llei de l'Agència Catalana de Medicaments i Productes Sanitaris que l'executiu va aprovar a principis d'agost també "enforteix" la candidatura. "Aquesta agència l'estem fent en aquests moments en el marc normatiu vigent, reordenar les competències que tenim pel que fa a la política del medicament", ha dit, i "en l'escenari d'una república ens permetria gestionar la totalitat de la política del medicament".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.