directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 5 d'octubre de 2017 17:20 h

Els treballadors de Lacrem fan aturades contra l’ERO que planteja la direcció de l'empresa

Contempla l'acomiadament de 153 treballadors de les plantes de Barcelona, Palau-solità i Plegamans i Santa Perpètua de Mogoda

ACN Palau-solità i Plegamans .-Els treballadores de l'empresa Lacrem (Farggi i La Menorquina), fan aquest dijous una jornada d'aturades en contra de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que ha presentat la direcció del grup Farga, propietari de la companyia. L'expedient afecta 635 empleats de les plantes que la firma té a Barcelona, Palau-solità i Plegamants i Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental). La mesura planteja l'acomiadament del 15% de la plantilla, un total de 153 treballadors, i la reconversió dels contractes fixes en fixes discontinus. Aquest ERO s'emmarca en el procés de reorganització que el grup Farga està duent a terme després d'haver comprat La Menorquina el passat mes d'abril. Aquest procés també contempla el tancament de la fàbrica barcelonina i la centralització de tota la producció al Vallès.

L'ERO que la direcció del grup Farga va presentar a mitjan de setembre afecta els 635 empleats de la divisió Lacrem (Farggi i La Menorquina) dels centres de treball de Barcelona, Palau-solità i Plegamans i Santa Perpètua de Mogoda.En concret inclou l'acomiadament i la reconversió dels contractes fixos en fixos discontinus del 15% de la plantilla és a dir, 153 treballadors. "Les condicions que ofereixen són les mínimes, de 20 dies amb un màxim de 12 mensualitats, i passar de contractes fixes a fixes discontinus, sense indemnització i assegurant pocs mesos de treball”, explica Francesc Xavier Gòngora, delegat d'UGT a la fàbrica La Menorquina de Palau-solità i Plegamans.Segons fonts sindicals, els acomiadaments "no estan justificats", donat que tot i que es produeixi el tancament de la planta barcelonina, la direcció preveu incrementar l'activitat. "Ens han dit que hi ha duplicitats en els llocs de treball", ha explicat Góndora que considera que tots els empleats són necessaris "perquè l'empresa té un projecte pel futur que planteja un augment del volum de litres que produeix", afirma Gòngora.En aquesta línia explica que la voluntat de la companyia és "externalitzar" una part de la producció. "Vol fer aquests acomiadaments ara i l'any que ve contractar més personal a través d'una empresa de treball temporal", comenta. El representant sindical insisteix en la necessitat de negociar per reduir els empleats afectats per aquest expedient i aposta per incentivar les prejubilacions a les quals diu que podrien acollir-se una trentena de treballadors. Aquest dijous l'empresa i els representants dels treballadors es troben negociant les condicions en un hotel de Mollet del Vallès. Si no hi ha acord, la mobilització es repetirà divendres i es podria fer extensiva a la setmana que ve, amb una vaga que ja seria de 24 hores.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.