directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Maresme doble fletxa Divendres, 6 d'octubre de 2017 13:51 h

L'alcalde de Mataró retreu a CiU que "abandoni" les seves responsabilitats en moments "incerts" per a la ciutat i pel país

Bote refà el cartipàs i situa Núria Moreno com a dona forta al capdavant d'Urbanisme, Promoció Econòmica i Cultura

ACN Mataró.-L'alcalde de Mataró, David Bote (PSC), ha retret al fins ara soci de govern de CiU que hagi decidit "abandonar" les seves responsabilitats de govern justament en un moment de màxima "incertesa" en el conjunt del país. "En un moment d'estar unit i promoure el diàleg, opten pel trencament", ha etzibat l'alcalde. Bote, a més, assegura que cap dels motius que exposen els nacionalistes signifiquen cap incompliment de l'acord de govern de 2015, per la qual cosa considera que la decisió és del tot injustificada. D'altra banda, i a l'espera de saber si s'acabarà promovent o no una moció de censura en contra seva, aquest mateix divendres Bote ja ha refet el cartipàs, situant la regidora Núria Moreno com a nova dona forta del govern municipal, al capdavant de les àrees d'Urbanisme, Promoció Econòmica i Cultura.

"De moment governarem en minoria, però mantenint la mateixa línia de diàleg, col·laboració i entesa amb la resta de partit, a qui demano responsabilitat pel be de Mataró". Així ha iniciat la seva compareixença l'alcalde de Mataró, David Bote, per deixar clar quin són els objectius del govern a partir d'ara.Bote reconeix la dificultat de governar amb només sis dels 27 regidors del consistori i, a més, amb una gran fragmentació –hi ha fins a nou grups municipals i una regidora no adscrita–. "Estem en moment delicat i de tensió social important, però tenim les ganes, el coratge i el compromís per fer-ho. Ho veiem com un repte", ha assegurat l'alcalde."Els que som aquí governarem per a tots els mataronins. Actuarem amb il·lusió i prudència, escoltant a la resta de grups. Queda més d'un any i mig i no serà fàcil, però ho farem des de la humilitat dels petits i amb l'ambició dels grans", ha afegit l'alcalde, segur de que podrà continuar en el càrrec fins a final de mandat.Explícitament, Bote ha declinat valorar les possibilitats de l'eventual moció de censura que planteja CiU, però sí ha retret al seu ja exsoci que hagi "abandonat" el govern municipal en un moment tan difícil com l'actual. A més, els retreu també que utilitzin arguments falsos per justificar el trencament del pacte.En aquest sentit, Bote afirma que cap de les seves decisions suposa un incompliment del pacte de govern del 2015 –en qüestions d'abast nacional es va donar llibertat als socis perquè cadascú es posicionés com cregués oportú–. L'alcalde també nega la tebior que denuncia Ciu a l'hora de condemnar la violència de les càrregues policials de l'1-O: "Vaig considerar innecessari l'ús de la força i ho torno a repetir. Rebutjo la violència sense ambigüitats".Nou cartipàsBote ha fet aquesta valoració de la situació política en una compareixença acompanyat dels altres cinc regidors del grup socialista, a qui ja ha assignat noves carteres. A partir d'ara, la dona forta del govern serà Núria Moreno, fins ara responsable política de la Policia Local. A partir d'ara serà la primera tinent d'alcalde i assumirà les àrees d'Urbanisme, Promoció Econòmica i Cultura.El segon tinent d'alcalde serà Joan Vinzo, que a més de Salut i Gent Gran assumirà també Benestar Social i Habitatge. El regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, incorpora l'àrea de Seguretat (Policia Local i Mobilitat). Miquel Àngel Vadell incorpora Equipaments i Sostenibilitat a l'àrea d'Educació i Marisa Merchan serà, a més de la regidora de Polítiques de Genere, la nova regidora d'Esports de l'Ajuntament.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.