directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 16:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 12 d'octubre de 2017 15:34 h

L'Estat insisteix a demanar a Puigdemont que aprofiti el termini que li ha donat Rajoy per fer marxa enrere

Sáenz de Santamaría recorda que de moment només s’ha activat el pas previ a l’aplicació de l’article 155

ACN Madrid.-El govern espanyol ha insistit aquest dijous a demanar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aprofiti la setmana de termini que li ha donat el president espanyol, Mariano Rajoy, i faci marxa enrere en la declaració d’independència, estigui o no suspesa. La situació a Catalunya i l’accident d’un dels avions que ha participat a la desfilada militar han centrat la recepció que Felip VI ha ofert al Palau Reial en motiu del 12-O, amb 1.500 convidats, on fonts del govern espanyol han destacat en referència a Catalunya que queda una setmana per “parlar” i que la qüestió està a mans del president de la Generalitat. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha recordat que el requeriment que Rajoy va adreçar a Puigdemont és només el pas previ a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. No ha volgut avançar les mesures que es poden activar el pròxim divendres al Consell de Ministres en el cas que Puigdemont contesti negativament o no respongui el requeriment. Els serveis jurídics de La Moncloa analitzen la sessió del Parlament per determinar si la independència va ser o no declarada.

A la recepció al Palau Reial no hi ha assistit ni el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ni la ministra de Defensa, Maria Dolores de Cospedal. Tots dos s’han traslladat a Albacete, on s’ha estavellat un dels avions Eurofighter que ha participat a la desfilada militar del dia de la ‘Fiesta Nacional’ i on ha mort el pilot de l’aparell. Sí que ha assistit a la recepció el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que ha insistit que Rajoy ha rebut positivament la proposta de reforma de la Constitució. Una reforma que segons el secretari general dels socialistes espanyols tindrà profunditat. Sánchez considera que Puigdemont és el responsable de la situació generada a Catalunya i augura que es veurà abocar a convocar unes eleccions autonòmiques. També hi havia l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, que ha xerrat una estona amb el líder del PSOE. L’executiu espanyol valora positivament el debat d’aquest dimecres, on Rajoy va comparèixer davant el ple per exposar la situació a Catalunya. Segons el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, el debat va suposar un “punt d’inflexió” i va permetre constatar la unitat dels partits constitucionalistes contra el procés independentista.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.