directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 00:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Divendres, 13 d'octubre de 2017 13:02 h

El govern de Barcelona destina 4,7 MEUR a fomentar l'envelliment actiu

L'Ajuntament està actuant en onze casals de gent gran i preveu programes per reduir la "bretxa digital" i la solitud d'aquest col·lectiu

ACN Barcelona.-El govern de Barcelona ha aprovat un paquet de 35 mesures concretes amb un pressupost de 4,7 MEUR per tal de fomentar l'envelliment actiu a la ciutat, tenint en compte que el 21,5% de la població és major de 65 anys, amb un percentatge major de dones. En aquest marc, el consistori està actuant en onze casals de gent gran: s'obriran sis de nous i se substituiran tres d'antics. A més, s'introdueixen i amplien programes per reduir la "bretxa digital" i també lluitar contra la solitud que pateix aquest col·lectiu. Així, ses posarà en marxa un projecte perquè la comunitat de gent gran escrigui un blog. Creixerà també el programa 'Vincles', que ara mateix té 335 usuaris de dos districtes que es relacionen a través d'una aplicació del mòbil i que també organitzen sortides. En un any s'ampliarà a tota la ciutat.

La mesura de govern aprovada per l'Ajuntament té tres eixos. El primer és el dret a envellir, on es recullen mesures per empoderar les persones grans, amb especial èmfasi en les dones. En aquest context s'emmarca el programa 'Sóc blogger', per familiaritzar la gent gran amb Internet i les xarxes socials. El segon eix és el de ciutadania activa, que busca combatre la solitud i fomentar les relacions. Aquí s'inscriu l'ampliació del programa 'Vincles' i també la creació de 'Viatjar per créixer', un projecte perquè la gent gran visqui els viatges que fa a través de l'Imserso i l'Ajuntament com una experiència vital. El tercer àmbit de la mesura de govern aposta per una ciutat com a espai compartit i amigable, treballant en l'accessibilitat en transport públic, equipaments, habitatges i també en el comerç.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.