directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 03:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Berguedà doble fletxa Divendres, 13 d'octubre de 2017 14:25 h

El Xalet del Catllaràs i l'Estació de Trail reben una injecció de 246.000 euros per atraure turisme esportiu i industrial

La inversió servirà per adequar zones d'autocaravanes, instal·lar consergeries electròniques, però també per rehabilitar el patrimoni industrial de la Pobla de Lillet construït per Antoni Gaudí

ACN Berga.-El Xalet del Catllaràs de la Pobla de Lillet (Berguedà), construït per Antoni Gaudí, i l'estació de Trail del Berguedà -un circuit per córrer per camins de muntanya que té una extensió de 500 quilòmetres- acaben de rebre un ajut de 246.000 euros, que s'emmarca en els plans de foment del turisme que atorga la Generalitat provinents del repartiment de la taxa turística. El president del consell comarcal, David Font, ha assenyalat que el projecte de l'Estació de Trail, que també ocuparà un espai dins els Xalet del Catllaràs, serà un actiu del territori per atraure turisme esportiu cap al Berguedà i, a la vegada, turisme industrial que visiti l'obra de Gaudí. La finalitat de la inversió és donar un millor servei al corredor, amb més zones d'autocaravanes o la instal·lació de consergeries electròniques en diferents punts del recorregut, entre d'altres, però també preveu intervencions en el patrimoni industrial del Xalet del Catllaràs, amb la millora de les finestres o l'aposta per les energies renovables. Les obres podrien estar enllestides el primer semestre del 2019.

El conseller comarcal d'Esports, Abel Garcia, ha destacat que amb el projecte de l'Estació de Trail, la comarca del Berguedà es vol posicionar "a nivell mundial" en aquest esport. La inversió permetrà millorar els serveis que s'ofereixen en els més de 20 circuits que s'allarguen uns 500 quilòmetres per els muntanyes del Berguedà. Entre les millores, es preveu ampliar la zona d'autocaravanes en diferents municipis i arranjar i construir nous aparcaments perquè els corredors puguin trobar la comoditat que busquen, però també per donar resposta a la gran necessitat d'aparcament que de manera puntual es dona cada cert temps a raó de les proves que es convoquen.El conseller comarcal d'esports també ha explicat que molts d'aquests corredors viatgen amb les seves famílies i, per tant, cerquen no només la seva pròpia comoditat quan corren a la muntanya, sinó també els serveis necessaris perquè les seves famílies o acompanyants estiguin bé i puguin gaudir de l'entorn i el patrimoni de la zona.El conseller de Turisme i alcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Llinares, ha explicat que la reforma del Xalet del Catllaràs ha de permetre que l'espai, entre d'altres usos, també pugui acollir un centre d'alt rendiment en alçada. La realitat del centre, però, topa amb alguns inconvenients tècnics que es resoldran amb les intervencions programades. El Xalet es troba a gairebé 1.400 metres d'alçada, "allà no hi arriba res", ha dit el batlle. És per això que ha assenyalat que els esforços es destinaran a resoldre qüestions com fer arribar energia que faci funcionar el centre, "com depurarem o com reciclarem", ha afegit, però també qüestions relacionades amb els tancaments. L'alcalde ha destacat que el projecte és "engrescador" i la subvenció és "oxigen", perquè ha reconegut que estaven buscant una manera per poder finançar l'obra i complementar l'ajut del fons Feder. Tot i que amb aquestes intervencions al Xalet del Catllaràs el monument patrimonial quedarà acabat completament, "encara queden moltes fases", ha assenyalat l'alcalde. Llinares ha explicat que l'espai també s'ha de convertir en una escola de natura o un centre d'estudis de fauna i flora, entre d'altres usos.Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, David Font, ha destacat que la voluntat és "posicionar" la comarca per davant d'altres territoris del país com un destí turístic on es combina no només el turisme esportiu, sinó també industrial i de natura. La inversió que arriba des de la Generalitat se suma a les que s'han rebut del fons Feder i de la Diputació de Barcelona, amb un muntant de 680.000 euros.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.