directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 12:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 10 de novembre de 2017 20:07 h

Iceta reivindica que el PSC es presenta el 21-D "sense disfresses" ni "operacions de transformisme"

El PSC s'ofereix a aquells catalanistes no independentistes que han quedat "orfes" perquè qui els representava han optat per la "radicalització"

ACN Barcelona.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha explicat que els socialistes es presenten als comicis del 21-D "sense disfresses" ni "operacions de transformisme" per representar el catalanisme no independentista. Iceta ha defensat el projecte socialista per als propers comicis, assegurant que es presenten "orgullosos" de les seves sigles i història. Tot i això, ha dit que el moment requeria acords i anar més enllà i per això ha defensat l'acord amb Units per Avançar i la incorporació d'independents d'altres àmbits a les llistes. Ha reivindicat el PSC com l'exponent el "catalanisme social i federal" però ha dit que també s'ofereixen a aquells catalanistes no independentistes que es troben "orfes" perquè qui els representava "ha empès camins de radicalització, ruptura i fracàs".

Iceta ha fet aquestes declaracions durant el Consell Nacional extraordinari que ha d'aprovar les llistes per als comicis del 21-D. El primer secretari ha dit que l'objectiu en aquestes eleccions és oferir amb credibilitat l'obertura d'una nova etapa política per a Catalunya que s'allunyi del "rumb de col·lisió". "Volem superar la divisió, promoure acords i aconseguirà avenços", ha reivindicat, al temps que ha dit que cal allunyar-se de la "èpica" que han impulsat fins ara els independentistes. Ha explicat que l'oferta socialista vol representar "molts catalans socialistes i progressistes" però també d'altres que comparteixen el no a la independència. Ha emfatitzat però que el PSC es presenta com a tal, amb el seu programa: "Nosaltres som el que som, qui ens voti sap què està votant", ha afirmat. Així, ha dit que la "solidaritat" per acordar i eixamplar és total però que no renunciaran "ni un àtom" al que és el PSC. Ha agraït però aquells independents que han volgut "fer camí" amb els socialistes davant la situació actual, entre els que ha nombrat l'exfiscal Carlos Jiménez Villarejo, que tancarà la llista per Barcelona i els dirigents de les principals entitats no sobiranistes, sindicalistes i històrics del partit com Jordi Hereu, així com els membres d'Units per Avançar.Sobre aquests últims, ha tornat a defensar que ni ells fan seu el programa del PSC ni el PSC fa seu el programa d'Units però que han considerat que calia un "acord entre diferents" per tal d'"enfortir les diverses famílies del catalanisme no independentista" per tal de donar resposta a aquells "farts de col·leccionar fracassos". Amb tot, Iceta ha dit: "Qui és capaç d'agrupar en una mateixa llista Espadaler i Villarejo? Iceta". Ha defensat que amb aquestes llistes, el PSC no fa res estrany sinó que estén els braços "cap al centre i cap a l'esquerra" i ha defensat que això "no és incompatible amb assegurar que el catalanisme no independentista surti guanyador en les eleccions". Iceta ha defensat que durant la seva història ja han demostrat que saben sumar i ha dit que ara volen "multiplicar". "A mi no m'atura ningú, no nomes de cara el 21-D sinó molt més enllà", ha finalitzar la seva intervenció.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.