directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Garraf doble fletxa Dilluns, 20 de novembre de 2017 22:17 h

El Ple de Vilanova demana l'alliberament dels 'Jordis' i dels consellers empresonats amb diferències dins el govern

El PSC només dona suport a la moció impulsada pel seu grup municipal i vota contra el text defensat pel PDeCAT

ACN Vilanova i la Geltrú.-El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat aquest dilluns dues mocions per reclamar l'alliberament de Jordi Sánchez, Jordi Cuixart i dels vuit consellers empresonats. El primer text l'han presentat PDeCAT, ERC i els regidors no adscrits Ariadna Llorens i David Montes, rebutjant "l'escalada repressiva" dels darrers mesos, mentre que la segona moció ha estat del PSC, centrada en l'alliberament dels consellers i en reclamar un clima de diàleg. Totes dues han tirat endavant, però amb diferències. La primera ha comptat amb els vots a favor dels impulsors, la CUP, Som VNG i el regidor socialista Joan Martorell, que ha abandonat la seva acta al final de la sessió i ja havia anunciat que també deixaria el partit. Mentrestant, els altres regidors del PSC hi han votat en contra, junt amb Ciutadans, el PP i la regidora no adscrita Carmen Reina. Pel que fa a la moció dels socialistes, tot el govern hi ha votat a favor, mentre Cs i PP hi han votat en contra, els tres regidors no adscrits s'han abstingut, i ERC i la CUP no han participat a la votació.

Tot i que l'ordre del dia del Ple incloïa fins a tres mocions sobre l'alliberament dels presos relacionats amb el procés independentista, finalment el PDeCAT s'ha afegit a la moció presentada per Esquerra i dos dels regidors no adscrits. El text que finalment s'ha dut a votació reclamava l'alliberament dels "presos polítics" i condemnava "l'arbitrarietat i l'ús partidista amb què s'estan aplicant les lleis", assegurant que actualment "s'està pervertint la separació de poders". Alhora, el darrer punt de la moció –incorporat a petició del PDeCAT- recollia la col•locació d'una pancarta al balcó de l'Ajuntament per reclamar la llibertat dels presos.Al seu torn, el text del PSC se centrava només en l'empresonament dels consellers i el vicepresident, i senyalava que el grup socialista se sent "apel•lat a la responsabilitat de contribuir a l'entesa en aquestes hores i dies crítics que viu el país", mentre afegia que no es vol "alimentar cap espiral de reacció o actuacions extremes que esquerdin els espais de diàleg i convivència pacífica al municipi". El text, però, ha estat durament criticat per la CUP, ERC i la regidora no adscrita Ariadna Llorens.Els cupaires han anunciat que no participarien de la votació del text del PSC perquè no volien "ser còmplices del cinisme" del grup socialista, mentre els republicans s'han mostrat "indignats" amb la moció i han marxat de la sala. "És insultant", ha assegurat la portaveu d'ERC, Queti Vinyals. Al reguitzell de crítiques s'hi ha sumat Llorens, qualificant la moció del PSC d' "insípida, insuficient i demagògica". Així les coses, el text dels socialistes només ha obtingut el vot a favor dels 8 membres del govern –avui faltava a la sessió la regidora de Salut, Gisela Vargas-.'1 d'octubre', futur nom entre els carrers de la ciutatD'altra banda, el Ple també ha aprovat una moció del PDeCAT, la CUP i Som VNG per posar '1 d'octubre' a algun carrer, passeig o plaça d'especial "importància i situació", en homenatge a les persones que van mobilitzar-se per fer possible el referèndum sobre la independència de Catalunya. El text ha estat una proposta impulsada pel Comitè en Defensa de la República de Vilanova, que ha destacat l'organització col•lectiva que hi va haver l'1 d'octubre i els dies previs per tal de protegir els 20 punts de votació de la ciutat de cara a la celebració del referèndum. La moció proposava que sigui l'actual plaça de les Casernes la que passi a anomenar-se plaça de l'1 d'octubre, però els grups han acceptat que sigui la Comissió de Nomenclàtor de l'Ajuntament la que determini quina plaça, passeig o carrer pot adoptar aquest nom. El text ha comptat amb el suport de tots els grups polítics excepte Ciutadans, PP i la regidora no adscrita Carmen Reina.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.