directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 21 de novembre de 2017 14:48 h

Tardà retreu a Abbas la seva "desconsideració amb la voluntat democràtica del poble català"

El president de l'Autoritat Nacional Palestina va apostar per una Espanya unida davant del Rei i de Rajoy

ACN Madrid.-El diputat d'ERC al Congrés dels Diputats Joan Tardà ha retret al president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, la seva "desconsideració amb la voluntat democràtica del poble català" després que aquest dilluns mostrés partidari d'una Espanya forta i unida davant el rei Felip VI i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. El diputat republicà li ha fet arribar al seu malestar en una carta, en què també li demana que reconsideri les seves paraules i faci "prevaldre" la lluita pels drets humans i "les llibertats legítimes de tots els pobles oprimits". Així mateix, Tardà li reitera el seu "ple compromís i solidaritat activa amb el poble palestí així com el seu dret inalienable a la lliure determinació per convertir-se en un estat sobirà".

El diputat d'ERC explica a Abbas que "la nació catalana, la seva llengua i la seva cultura tenen mil anys d'història" i que l'Estat i els seus governs "han negat històricament el reconeixement de Catalunya com a nació, concedint-li una autonomia limitada en l'àmbit administratiu i polític, un tracte a nivell econòmic profundament injust i una discriminació cultural i lingüística desmesurada".Tardà també trasllada al president de l'Autoritat Nacional Palestina la "històrica solidaritat de la ciutadania de Catalunya cap al poble palestí en la seva àrdua lluita per aconseguir a l'autodeterminació" i li exposa la violència policial del passat 1 d'octubre. "Malgrat la violència i la brutal repressió policial per impedir-lo, els ciutadans catalans pacífica i democràticament van votar per una àmplia majoria a favor de la constitució de la República catalana", assegura en la carta, que finalitza amb un "visca la fraternitat entre els pobles palestí i català".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.