directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 23 de novembre de 2017 13:41 h

'Europa desperta, ajuda Catalunya', el lema de la manifestació del 7-D a Brussel·les

L'ANC i Òmnium es conjuren perquè la comunitat internacional "reaccioni" i busqui solucions per a la situació "inacceptable" que es viu al Principat

ACN Barcelona.-El lema de la manifestació del 7 de desembre a Brussel·les, convocada per les entitats sobiranistes, serà 'Europa desperta, ajuda Catalunya'. Així ho han explicat els vicepresidents de l'ANC, Agustí Alcoberro, i d'Òmnium, Marcel Mauri, en una roda de premsa aquest dijous al migdia a la seu de l'associació cultural. L'objectiu és que la mobilització serveixi perquè Europa i la comunitat internacional "reaccionin" i deixin de donar l'esquena als catalans. "Hem confiat sempre en Europa, però demanem que comenci a reaccionar i que busqui solucions a una situació inacceptable" a Catalunya, ha exclamat Mauri. D'altra banda, Alcoberro ha explicat que després de la manifestació pel centre de Brussel·les -el recorregut encara s'ha de concretar- hi haurà intervencions d'eurodiputats i representants de partits europeus, de persones vinculades amb els Drets Humans, i un darrer bloc polític a càrrec de les entitats sobiranistes i, probablement, també dels partits catalans. Alhora hi haurà actuacions musicals i culturals.

Alcoberro ha assegurat que s'espera que la mobilització sigui "massiva" i que superi les xifres que hi va haver en les manifestacions també a Brussel·les del 2001 en contra del transvasament de l'Ebre -amb unes 15.000 persones-, i la del 2009 a favor de la independència. Pel que fa a la logística d'aquest 7-D, les entitats han confirmat que ja hi ha cinc vols xàrters plens que sortiran des de Barcelona, Girona i Lleida. A més, diverses seccions territorials de l'ANC i Òmnium estan organitzant autocars. De moment hi ha 70 municipis confirmats que n'estan omplint. Les inscripcions per a viatjar a Brussel·les a través de l'ANC i Òmnium continuen obertes.La marxa al "cor d'Europa" del dia 7 -ja en plena campanya electoral per les eleccions del 21-D- també pretén demostrar que les mobilitzacions sobiranistes dels darrers anys a Catalunya han estat "multitudinàries, cíviques, festives i pacífiques", tal i com ha remarcat Mauri. A més, en la manifestació es denunciarà la "manca de qualitat democràtica de l'Estat", així com la "repressió exercida sobre el poble català", a més d'exigir l'alliberament dels 'Jordis', així com el dels consellers destituïts pel govern espanyol i que també estan empresonats."Catalunya és un país de clara vocació europeista", ha remarcat Mauri, que ha insistit que el 7-D s'ha de demostrar que el procés sobiranista no és cap "afer intern". "L'opinió pública europea va veure les imatges de la violència de l'1-O", ha subratllat el vicepresident d'Òmnium, que s'ha mostrat convençut que l'opinió pública europea ha de continuar reaccionat. A això, Alcoberro ha afegit que la manifestació de Brussel·les serà un "aparador" perquè l'opinió pública europea "sigui conscient de la necessitat de resoldre el conflicte".Negociacions pels punts programàticsD'altra banda, i sobre les negociacions entre JxCat i ERC pels punts programàtics en comú de cara al 21-D, Alcoberro ha reiterat que les entitats sobiranistes donen un "suport global" a les tres candidatures que defensin la República. És a dir, la llista que encapçala Carles Puigdemont, la d'Oriol Junqueras i, finalment, la candidatura de la CUP i que lidera Carles Riera. En aquesta línia, el vicepresident de l'ANC ha insistit que "estaria bé" que les tres formacions arribessin a acords programàtics. Tant Alcoberro com Mauri han avalat la referència a la "bilateralitat" que hi ha en un esborrany de l'inici de les negociacions entre JxCat i ERC, on es reclama diàleg amb Madrid i també amb la comunitat internacional.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.