directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dijous, 23 de novembre de 2017 20:37 h

Una trentena de persones es concentra a Lleida per protestar contra el desallotjament del CSO La Chispa

Han desplegat pancartes i cridat consignes a favor de l'okupació a la plaça Ricard Vinyes

ACN Lleida.-Una trentena de persones s'ha concentrat aquest dijous al vespre a la plaça Ricard Vinyes de Lleida per protestar contra el desallotjament i posterior enderroc del Centre Social Okupat (CSO) La Chispa, que ha tingut lloc a primera hora del matí. Els concentrats han estat majoritàriament joves que han desplegat pancartes contra el desallotjament i favor de l'okupació. Així mateix també han cridat consignes i han repartit fulletons amb informació del que ha passat i s'ha estat fent a La Chispa fins que ha tingut lloc el desallotjament. Diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra han estat controlant la concentració a distància de la mateixa manera que algunes unitats de la Brigada Mòbil que estaven encara més allunyades, aparcades a Rovira Roure.

Passades les vuit d'aquest dijous al matí diversos efectius de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra han entrat al CSO 'la Chispa' per tal de dur a terme el desallotjament de l'immoble, propietat de l'empresa immobiliària UA S.L., en compliment d'una ordre judicial. Les tres persones que hi havia en aquell moment han decidit abandonar la casa voluntàriament després de retirar alguns objectes de l'interior. Els okupes han assegurat que ningú els havia comunicat que es duria a terme el desallotjament i han criticat que no se'ls hagi mostrat cap ordre judicial que acredités l'actuació.Posteriorment, una excavadora s'ha desplaçat fins al lloc. Un parell de joves s'hi ha enfilat per evitar que pogués accedir a l'interior del recinte de la casa tot i que finalment han acabat desistint la seva protesta davant la petició dels Mossos i han baixat del vehicle, que ha acabat entrant a la finca per començar a tirar a terra l'immoble que ha quedat totalment desmantellat en una hora.El jutjat penal número 3 de Lleida havia ordenat fa prop d'un any el desallotjament del CSO 'La Chispa' okupat des del desembre de 2007. El 14 de desembre de 2016 va tenir lloc el judici contra dues persones que residien a la casa, acusades per usurpació de l'espai, mentre altres dues acusades del mateix delicte van ser jutjades el 7 de març d'aquest any. El jutjat va condemnar a totes elles a pagar una multa de 450 euros cadascun per un delicte d'usurpació, per tal d'indemnitzar l'empresa immobiliària propietària pels desperfectes ocasionats a l'edifici.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.