directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Divendres, 24 de novembre de 2017 17:39 h

Barcelona vol explicacions del PP sobre la relació amb l'imam de Ripoll i que assumeixi responsabilitats pel 17-A

Han votat a favor Grup Demòcrata i ERC, ho han rebutjat Cs i PPC i s'hi han abstingut BComú, PSC i CUP

ACN Barcelona.-El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una proposició del Grup Demòcrata que reclama explicacions a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, per la relació entre el CNI i l'imam de Ripoll, a més d'exigir les responsabilitats polítiques pertinents davant "l'escàndol i la incapacitat manifesta" de l'executiu de Mariano Rajoy "per evitar els atemptats del 17 i 18 d'agost a Barcelona i Cambrils". El text també demana saber des de quin moment el govern espanyol coneixia aquest vincle i per què l'ha amagat fins ara, concretant quin tipus de relacions es tenien, quant van durar i a quins comandaments o responsables reportava Abdelbaki Es Satty. Han votat a favor de la iniciativa el Grup Demòcrata i ERC, mentre que Cs i PPC ho han rebutjat, i s'hi han abstingut BComú, PSC i el regidor no adscrit.

La líder de Cs a l'Ajuntament, Carina Mejías, ha lamentat que el Grup Demòcrata pretengui "introduir sospites" amb la seva proposició, i l'ha acusat "d'utilitzar el terrorisme en benefici de la causa independentista".Igualment, el popular Alberto Fernández Díaz ha titllat de "mesquí i de miserable" que el PDeCAT vulgui culpar el govern d'Espanya dels atemptats. "Del senyor Trias ja fa temps que no espero ni sentit d'estat ni sentit comú ni sentit de la responsabilitat. L'únic sentit que té és el del moment electoral, fa el que calgui per esgarrapar un grapat de vots", ha etzibat. També ha lamentat que BComú permeti l'aprovació de la iniciativa amb la seva abstenció. El portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, impulsor de la proposta, ha replicat que les "democràcies madures no tenen por d'examinar les seves clavegueres", i ha assegurat que "una cosa és demanar responsabilitats polítiques i una altra cosa és dir que el responsable de l'atemptat va ser el govern espanyol".Des d'ERC, Jordi Coronas tampoc ha volgut fer responsable ningú de l'atac terrorista, tot i que ha posat de manifest la "deslleialtat absoluta" envers els Mossos quan no van ser informats del passat de l'imam, ni per part de la intel·ligència espanyola i de la Guàrdia Civil. La socialista Carmen Andrés també s'ha mostrat favorable a esclarir qualsevol sospita sobre aquest assumpte i a demanar les explicacions que calguin, però ha rebutjat "engegar el ventilador i apuntar cap al govern espanyol per intentar generar el dubte sobre si és el responsable veritable de l'atemptat". És per això que ha anunciat l'abstenció del seu grup. La CUP també s'ha abstingut tot i estar a favor de demanar explicacions. Des del govern, el tinent d'alcaldia Jaume Asens ha defensat la mateixa posició, amb l'argument que un assumpte com el terrorisme cal tractar-lo "deixant de banda qüestions partidistes i la lògica de partits o del fang". Al seu parer, amb el text del PDeCAT "es poden abonar tesis conspiratives o poc contrastades".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.