directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Divendres, 24 de novembre de 2017 18:12 h

Les funeràries recorden a l'Ajuntament de Barcelona que ja fan serveis de beneficència i bonificats

Mémora retreu la falta de diàleg del govern en el procés d'aprovació de les noves ordenances de serveis funeraris i de cementiris

ACN Barcelona.-Les empreses funeràries Mémora i Àltima han aprofitat aquest divendres per recordar a l'Ajuntament de Barcelona que ja fan serveis de beneficència i bonificats per a les persones amb menys recursos. El ple del consistori ha aprovat la modificació de les ordenances de serveis funeraris i de cementiris per obrir la competència en aquest sector i actualitzar els criteris per accedir a serveis gratuïts o amb descompte. S'ha retirat, però, la creació de la funerària municipal per manca de suports. En un comunicat, Mémora ha recriminat la falta de diàleg del govern municipal en tota aquesta tramitació.

El conseller delegat de Mémora (que lidera Serveis Funeraris S.A.), Juan Jesús Domingo, ha lamentat que el consistori no fes participar en cap moment les funeràries en l'elaboració de les noves ordenances i no donés resposta a les seves al·legacions. "Sempre hem estat partidaris de la modernització de les ordenances, però lamentem que després de nou mesos, no s'hagin escoltat ni recollit les reclamacions del sector", ha dit Domingo. Sobre les bonificacions, ha remarcat que "no són cap novetat", sinó una pràctica que assumeix Serveis Funeraris "des de sempre". Domingo ha xifrat en 600 les famílies que s'han acollit al servei gratuït o amb descompte, i ha criticat que les noves ordenances "no detallen els criteris d'accés". "Aquest procés està pendent i serà una prova de foc de la capacitat de diàleg de l'Ajuntament", ha conclòs.Des d'Àltima han valorat positivament en general l'actualització de les dues ordenances i que es redueixin les restriccions per operar a la ciutat. El director general de serveis funeraris de l'empresa, Josep Ventura, ha remarcat que el sector sempre s'han fet càrrec dels serveis de beneficència, que en el cas d'Àltima suposen un 1,2% del seu total.Tenint en compte això, ha dit que confia continuar treballant amb el govern municipal per definir de forma conjunta els criteris d'accés a aquest tipus de serveis "dins d'un marc de viabilitat per a les operadores".Sí que ha lamentat que l'ordenança de cementiris mantingui un únic operador en el servei d'incineració.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.