directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 7 de desembre de 2017 11:03 h

Milers de manifestants ja omplen el Parc del Cinquantenari de Brussel·les

El barri europeu és ple d’estelades, bufandes grogues i pancartes reclamant la llibertat dels presos

ACN Brussel·les.-Milers de persones omplen aquest dijous el barri europeu de Brussel·les amb estelades, bufandes grogues i pancartes reclamant la llibertat dels presos. Els manifestants ja es concentren al Parc del Cinquantenari de la capital belga i a les 11.30 començaran un recorregut d’uns dos quilometres i mig pels carrers del districte comunitari, passant per davant de les seus de la Comissió Europea, el Consell Europeu i l’Eurocambra, entre d’altres institucions. La policia belga calcula que en la protesta, convocada per l’ANC i Òmnium sota l’eslògan ‘Desperta, Europa’, hi participaran entre 20.000 i 30.000 persones, tot i que la premsa local n’espera fins a 50.000.

Els hotels de Brussel·les i d’altres ciutats properes s’han quedat sense habitacions lliures i des de primera hora del matí els transports públics, tant el metro, el tramvia i els autobusos de la capital com els trens a Anvers, Lovaina o Gant, són plens de manifestants amb senyeres. L’afluència de manifestants ja ha obligat a tancar almenys l’estació de metro i tren de Shumann, que és la que fan servir els treballadors de les institucions comunitàries, però encara es mantenen obertes les de Maelbeek i Merode.La policia belga ha hagut de restringir el trànsit i l’aparcament, tallant molts carrers del districte europeu, i recomana evitar agafar el cotxe. La temperatura és de només 4 graus i plou de manera intermitent. La premsa belga ja obre les seves edicions digitals amb informacions sobre la manifestació. Centenars d’independentistes també han fet concentracions espontànies, en les darreres hores, en llocs turístics com la Grand-Place o el Sablon. Una trentena d’avions han traslladat manifestants des de Catalunya als aeroports belgues.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.