directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 18:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 7 de desembre de 2017 11:37 h

La CNMC recomana ''posposar'' el pla hivernal del sector gasista per evitar un encariment de la factura domèstica

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència recorda que el mercat espanyol ja és el segon país més car d'Europa en subministrament de gas

ACN Madrid.-La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) recomana als govern espanyol que ''posposi'' el Pla d'Actuació Hivernal del sistema gasista que ha dissenyat el Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital. La CNMC considera que els costos associats que suposaria per a les empreses energètiques la implantació d'aquest pla hivernal ''podria encarir el rebut del gas dels consumidors, ja que les companyies afronten nous costos al modificar-se els seus nivells de reserves i la manera en què han d'estar constituïdes''. La CNMC recorda al govern espanyol que el mercat espanyol ja és ''el segon més car d'Europa en el subministrament al client domèstic'', segons un informe de la Comissió Europea.

El pla hivernal dissenyat pel govern espanyol té com objectiu pal·liar possibles increments de la demanda o restriccions de l'oferta de gas produïdes per situacions climatològiques adverses. Des de l'any 2013, a l'estat espanyol hi ha un pla hivernal que té com objectiu garantir el subministrament de gas en casos de fred extrem. El pla que ha dissenyat ara el Ministeri que dirigeix Álvaro Nadal modifica les obligacions de manteniments d'existències hivernals a les empreses gasistes per garantir aquest subministrament en cas d'un consum punta per motius climatològics. Els costos associats que podria suposar la implantació d'aquets pla podria encarir encara més una factura del gas que suposa la segona més cara dels països de la Unió Europea, segons un informe de la Comissió Europea. La CNMC considera que el mercat espanyol ja té ''suficients mecanismes'' per afrontar un repunt de la demanda en casos de fred extrem. Entre aquestes mesures, la CNMC recorda que les comercialitzadores de gas poden gestionar les seves reserves en magatzems subterranis i amb plantes de regasificació o bé a través dels mercats internacionals del MIBGAS. En la seva resolució, la CNMC recomana que es posposi l'aplicació de la proposta del Ministeri ''per evitar costos innecessaris al sistema que podrien encarir el rebut del gas fins realitzar una anàlisi assossegat i complet de les necessitats del sistema gasista en relació amb la garantia del seu subministrament''.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.