directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Baix Llobregat doble fletxa Dilluns, 15 de gener de 2018 22:15 h

El Barnasants commemora els 15 anys de la mort de Manuel Vázquez Montalban

La 23 edició del certamen presenta un programa amb més d'un centenar de concerts en dos mesos i mig

ACN Barcelona.-El 'XXIII Barnasants. Projecte cultural de cançó d'autor' commemora aquest any el quinzè aniversari de la mort de Manuel Vázquez Montalban. L'Argentina és el país convidat d'aquesta edició, que programa una quinzena de concerts d'artistes de l'altra banda de l'Atlàntic. El programa, que inclou més de 110 concerts en dos mesos i mig, fixa també l'atenció en cantautors del País Basc com Jabier Muguruza, Kepa Junkera o Ruper Ordorika, o italians, com ara Giovana Marini, un dels grans referents de la cançó social del país transalpí. El gruix principal de la programació, però, està format per artistes dels Països Catalans, dels quals destaca un tribut de diversos artistes a Ramon Muntaner, un record a les revoltes del 68 de la mà de Joan Isaac; un homenatge a Pedrolo de Cesk Freixas o els tres concerts de Maria del MarBonet a Castelldefels, Vic i Cuba, on tancarà els 50 anys d'escenaris.

D'altra banda, els organitzadors del certamen destaquen un concert preinaugural a l'Alguer, on es presentarà l'espectacle 'Mans Manetes: L'Alguer, paraules, cançons i veus de minyons', un recital organitzat amb la col·laboració de l'entitat Plataforma per la Llengua.Pel que fa a l'homenatge a la figura de Montalbán, se'n destaca el caràcter compromès amb el pensament crític a través del periodisme, la novel·la negra o l'assaig. A través d'aquest homenatge els responsables del certamen volen fer també una crida a l'inconformisme davantla situació política i social del país.I en l'àmbit dels escenaris, el Barnasants arriba aquest any a 22 espais, la majoria al Principat (Barcelona, Altafulla, Celrà, l'Hospitalet de Llobregat, Gelida, Terrassa, Sant Llorenç d'Hortons, Castelldefels, Vic, Subirats) però també a l'Alguer i a Cuba.El concert inaugural de la 23ena edició del certamen tindrà lloc el 26 de gener al Teatre Joventut de l'Hospitalet, i anirà a càrrec de Joanjo Bosk, que presentarà el seu nou disc, 'Camí d'aigua'. L'Argentina és aquest any el país convidat del Barnasants després que fa dos anys s'estrenés la figura amb un focus de programació centrat en Veneçuela. L'any passat l'escollit va ser Xile (commemorant el centenari de Violeta Parra). S'han programat 13 concerts d'artistes d'aquell país. Pel que fa a la resta de Llatinoamèrica, al llarg del festival es podran veure els concerts, entre d'altres, de La Malinche (Mèxic) i Marta Gómez (Colòmbia).



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.