directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 16:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 16 de gener de 2018 20:51 h

Multitudinària protesta a Barcelona i marxa fins al TSJC pels tres mesos de presó de Sánchez i Cuixart

La manifestació convocada per ANC i Òmnium coincideix amb concentracions davant els ajuntaments d’arreu de Catalunya

ACN Barcelona.-Milers de persones s'han manifestat aquest dimarts al vespre a Barcelona per protestar pels tres mesos que fa que l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, i el líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, van entrar a la presó de Soto del Real per ordre de l'Audiència Nacional i per demanar-ne la llibertat. Ha estat la resposta a la concentració convocada a Barcelona per les dues entitats, que han organitzat protestes simultànies davant els ajuntaments. A la capital catalana, la convocatòria ha tingut un format especial, amb punt de partida a la cruïlla del Passeig de Sant Joan i el carrer de Casp. La capçalera de la manifestació ha baixat fins a l'Arc de Triomf i està previst que acabi amb un acte polític a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que culminaran les intervencions dels vicepresidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Agustí Alcoberro i Marcel Mauri. La marxa té per lema 'Som gent de pau: llibertat'.

Cinc columnes han sortit aquest dimarts a les 7 del vespre dels barris de Gràcia, Poblenou, Esquerra de l'Eixample, Dreta de l'Eixample i Ciutat Vella per confluir a la concentració del Passeig de Sant Joan i dirigir-se fins a les portes del TSJC, punt on la protesta finalitza de manera simbòlica per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart.Els participants omplen el Passeig Lluís Companys des de les portes de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya fins a més enllà de l'Arc de Triomf. Els manifestants han encès els llums dels seus telèfons mòbils -en una acció simbòlica que pretenia fer arribar aquesta llum fins a Soto del Real- i han fet tres minuts de silenci per recordar els empresonats, tant Jordi Sànchez i Jordi Cuixart com el vicepresident i el conseller d'Interior destituïts per l'article 155 Oriol Junqueras i Joaquim Forn. Durant la manifestació s'han sentit consignes com ara 'Llibertat presos polítics', 'Fora, fora, fora la justícia espanyola' o 'Som república'.La magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va decretar presó incondicional el 16 d'octubre per un presumpte delicte de sedició per a Sànchez i Cuixart, que van ingressar aquella nit a Soto del Real. Aleshores Lamela investigava les protestes davant del Departament d'Economia del 20 de setembre i després ho va ampliar als fets de l'1-O. El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va acordar el 24 de novembre fer-se càrrec de les causes que l'Audiència Nacional tenia obertes contra els membres del govern de Carles Puigdemont i els dirigents de l'ANC i Òmnium. El Suprem ha de decidir en els propers dies si manté a la presó Sànchez, Cuixart i el conseller d'Interior destituït, Joaquim Forn, després que declaressin davant el jutge dijous passat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.