directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimarts, 16 de gener de 2018 21:51 h

Multitudinària protesta a Barcelona i marxa fins al TSJC pels tres mesos de presó de Sànchez i Cuixart

La manifestació convocada per ANC i Òmnium coincideix amb concentracions davant els ajuntaments d’arreu de Catalunya

ACN Barcelona.-Milers de persones s'han manifestat aquest dimarts al vespre a Barcelona per protestar pels tres mesos que fa que l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, i el líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, van entrar a la presó de Soto del Real per ordre de l'Audiència Nacional i per demanar-ne la llibertat. Segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, l'assistència màxima a la manifestació ha estat de 17.000 persones. Ha estat la resposta a la concentració convocada a Barcelona per les dues entitats, que han organitzat protestes simultànies davant els ajuntaments. A la capital catalana, la convocatòria ha tingut un format especial, amb punt de partida a la cruïlla del Passeig de Sant Joan i el carrer de Casp. La capçalera de la manifestació ha baixat fins a l'Arc de Triomf i està previst que acabi amb un acte polític a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que culminaran les intervencions dels vicepresidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Agustí Alcoberro i Marcel Mauri. La marxa té per lema 'Som gent de pau: llibertat'.

(En aquesta actualització s'afegeix la dada de participació de la GUB i alguna proclama més de les que han cridat els participants). Cinc columnes han sortit aquest dimarts a les 7 del vespre dels barris de Gràcia, Poblenou, Esquerra de l'Eixample, Dreta de l'Eixample i Ciutat Vella per confluir a la concentració del Passeig de Sant Joan i dirigir-se fins a les portes del TSJC, punt on la protesta finalitza de manera simbòlica per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart.Els participants omplen el Passeig Lluís Companys des de les portes de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya fins a més enllà de l'Arc de Triomf. Els manifestants han encès els llums dels seus telèfons mòbils -en una acció simbòlica que pretenia fer arribar aquesta llum fins a Soto del Real- i han fet tres minuts de silenci per recordar els empresonats, tant Jordi Sànchez i Jordi Cuixart com el vicepresident i el conseller d'Interior destituïts per l'article 155 Oriol Junqueras i Joaquim Forn. Durant la manifestació s'han sentit consignes com ara 'Llibertat presos polítics', 'Fora, fora, fora la justícia espanyola' o 'Som república'. Abans de començar els parlaments, també han cridat 'On està, l'alcaldessa?', tot i que el tinent d'alcalde Jaume Asens ha estat entre els dirigents polítics de la capçalera. La magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va decretar presó incondicional el 16 d'octubre per un presumpte delicte de sedició per a Sànchez i Cuixart, que van ingressar aquella nit a Soto del Real. Aleshores Lamela investigava les protestes davant del Departament d'Economia del 20 de setembre i després ho va ampliar als fets de l'1-O. El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va acordar el 24 de novembre fer-se càrrec de les causes que l'Audiència Nacional tenia obertes contra els membres del govern de Carles Puigdemont i els dirigents de l'ANC i Òmnium. El Suprem ha de decidir en els propers dies si manté a la presó Sànchez, Cuixart i el conseller d'Interior destituït, Joaquim Forn, després que declaressin davant el jutge dijous passat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.