directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dimarts, 16 de gener de 2018 21:54 h

Un miler de persones reclamen a Lleida l'alliberament dels 'Jordis' tres mesos després del seu empresonament

La plaça Paeria torna a omplir-se de persones amb llaços grocs i cartells i vestimentes d'aquest color exigint la llibertat dels "presos polítics"

ACN Lleida.-Un miler de persones s'ha concentrat aquest vespre a la plaça Paeria de Lleida per tornar a exigir la posada en llibertat del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i del fins fa poc president de l'ANC i diputat electe al Parlament per JxCAT, Jordi Sànchez, així com també d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn. La mobilització s'ha dut a terme el dia en què es compleixen tres mesos que Cuixart i Sànchez fossin empresonats de forma preventiva a Soto del Real acusats d'un presumpte delicte de sedició. Des de l'inici de l'acte i durant uns deu minuts, els assistents, la majoria lluint llaços grocs i cartells i vestimentes del mateix color, han deixat anar crits de 'llibertat' que només s'han vist interromputs per la lectura del manifest, que ha anat a càrrec de la coordinadora de l'ANC a Lleida, Rosa Burrell, i de la presidenta d'Òmnium Lleida-Ponent, Montserrat Torres. La concentració ha finalitzat amb el cant dels Segadors.

Centenars de persones han tornat a omplir la plaça Paeria de Lleida per demanar la la llibertat dels 'Jordis', quan es compleixen tres mesos des de la seva entrada a presó, però també d'Oriol Junqueras i de Joaquim Forn. El color groc ha estat de nou el protagonista entre els assistents, que han lluït vestimentes i cartells d'aquest color. La concentració, convocada per l'ANC i Òmnium Cultural sota el lema 'Som gent de pau: llibertat', ha estat presidida per un cartell de grans dimensions de suport als "presos polítics" i per un gran llaç groc.El públic assistent ha deixat anar durant deu minuts i de forma ininterrompuda crits de "llibertat", que han donat pas a la lectura del manifest per part de les representants de les entitats sobiranistes a Lleida, Rosa Burrell i Montserrat Torres, de l'ANC i d'Òmnium, respectivament. En el text, han denunciat que Sànchez i Cuixart porten 92 dies "entre reixes per les seves idees polítiques", concretament "per defensar el dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya". En aquest sentit, han defensat que "són l'exemple viu de la lluita pacífica d'un poble per a una societat mes lliure". Així mateix, també han recordat que Junqueras i Forn "porten 75 dies tancats a la presó d'Estremera per tirar endavant el mandat del poble de Catalunya".Les responsables d'Òmnium i l'ANC a Lleida han reivindicat el dret de manifestació com a "bàsic en qualsevol democràcia" i han denunciat que "l'Estat actua com una dictadura, jutjant-nos i privant-nos de llibertat per manifestar-nos pacíficament". Tres mesos després que l'Audiència Nacional decidís enviar Cuixart i Sànchez a la presó de Soto del Real, han reivindicat un altre cop mitjançant el manifest que "no han comès cap delicte". Burrell i Torres han afirmat que la "injusta" situació dels "presos polítics", per als quals n'han demanat la "llibertat immediata", posa de relleu que "a l'estat espanyol s'estan vulnerant dels drets d'expressió, d'opinió, de manifestació, d'associació i participació" i també han criticat que se'ls hagi "vulnerat el dret a la presumpció d'innocència" i que no "se'ls hagi garantit el dret a preparar la seva defensa".La concentració, que també s'ha repetit de forma simultània davant els ajuntaments de moltes altres poblacions lleidatanes així com d'arreu el país, ha finalitzat amb la interpretació dels Segadors per part dels assistents.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.