directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 16 de gener de 2018 22:10 h

L'Obra Social La Caixa reclama al poder polític que no "abdiqui" de la responsabilitat reguladora de l'economia

Al costat de tres entitats més reclama que les finances globals se sotmetin a un "sòlid ordre jurídic internacional"

ACN Barcelona.-L'Obra Social La Caixa ha reclamat al poder polític que no "abdiqui" de la responsabilitat reguladora que ostenta en una economia de lliure mercat. És una de les conclusions a la qual arriba al costat de les entitats Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau i Fundació Joan Maragall després d'un seminari de debats celebrat entre l'abril i el maig de l'any passat a l'entorn de la realitat de l'economia. A parer de les entitats, el funcionament actual de l'economia global és "altament insatisfactori", atesa la "persistència de la pobresa extrema" a moltes regions del planeta. Desigualtats, manca de treball digne i impacte negatiu de l'activitat econòmica al medi ambient són alguns altres dels efectes que es denuncien. Davant d'aquest panorama, les entitats considera que calen introduir "transformacions molt profundes" per reorientar el sistema econòmic cap a la promoció del benestar i del desenvolupament humà integral.

Les quatre entitats també reclamen que l'economia es reguli a partir de principis "ètics sòlids". És en aquest sentit que consideren que l'activitat econòmica s'ha de mantenir "governada per l'autoritat política" i aquesta "guiada per l'ètica". I afegeixen: "El poder polític no ha d'abdicar de la seva responsabilitat reguladora en una economia de lliure mercat, a fi de garantir el bé comú i la justícia social".També consideren, en el mateix sentit, que l'economia i les finances actuals, "altament globalitzades", s'han de "sotmetre a un sòlid ordre jurídic internacional", tutelat per institucions polítiques "de naturalesa democràtica, mundials, regionals, nacionals i locals, d'acord amb el principi de subsidiarietat".I sobre els canvis que consideren que cal aplicar, aposten per reorientar i regular les finances per garantir la seva funció al servei de l'economia real i productiva; per promoure un model dedesenvolupament econòmic menys basat en el creixement material i més en el coneixement, la informació i la cultura, o per avançar cap a una economia més sostenible, sobre la base d'energies renovables.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.