directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 17 de gener de 2018 23:51 h

Protecció Civil tanca el Ventcat després d'un episodi que ha obligat els Bombers a fer 147 serveis

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 315 trucades relacionades amb el vent

ACN Barcelona.-Protecció Civil ha desactivat aquest dimecres a la nit la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per risc de Vent a Catalunya, el Ventcat, un cop finalitzat l'episodi de ventades més intenses i perquè ja no hi ha més incidències a causa del vent. Tot i això, fins a la nit el vent podrà bufar fort al sud de les Terres de l'Ebre, a les comarques del Baix Ebre i el Montsià, sense superar els llindars d'avís. L'episodi ha obligat els Bombers a fer 147 serveis. La majoria s'han concentrat al matí a les comarques del litoral Barceloní i Tarragoní. Entre ells, cal destacar que s'han sanejat façanes, retirat arbres caiguts o revisat estructures inestables. A partir de la tarda, la situació s'ha normalitzat i pràcticament no s'han registrat nous avisos. El telèfon 112 ha rebut 315 trucades durant les ventades.

A causa del vent, a les 9.40 h el telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut l'avís que un mur de tancament d'una escola a Castelldefels s'havia desplaçat uns quinze centímetres. De manera preventiva i pel risc de caiguda del mur ubicat entre l'espai multiesportiu i les classes d'Educació Infantil del centre escolar, la direcció del centre ha decidit desallotjar 379 alumnes i 32 membres del personal i anul·lar les classes. L'escola ha quedat tancada durant la resta de la jornada d'avui. El Sistema d'Emergències Mèdiques SEM ha confirmat que no hi ha hagut cap persona afectada per aquest incident.Atès que el municipi de Castelldefels ha activat el Pla Bàsic d'Emergències aquest matí, l'equip directiu del centre s'ha reunit al consistori dins del Comitè de Crisi per decidir l'organització de les classes d'infantil de demà. La previsió és que el centre educatiu obri amb normalitat. A més, l'arquitecte municipal s'ha desplaçat al lloc per valorar el risc de caiguda de l'estructura. Al lloc de l'incident, també s'hi han desplaçat dues dotacions dels Bombers de la Generalitat que ja s'han retirat i s'ha deixat senyalitzada la zona que afecta les dues finques adjacents.També aquest matí, a causa del vent, ha caigut un mur al Vendrell. No hi ha hagut afectacions personals a causa d'aquest incident.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.