directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 22:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 18 de gener de 2018 09:16 h

La CUP sosté que el Suprem no és competent en el cas del sumari de rebel·lió

La formació independentista recorda que l'alt tribunal va rebutjar una denúncia similar d'UPyD en considerar que se n'havien de ser càrrec els tribunals de Catalunya

ACN Barcelona.-La CUP ha presentat un escrit davant del Tribunal Suprem en el què exposa que el Tribunal Suprem no és competent en el cas del sumari de rebel·lió, on hi consten com a investigades, entre d'altres, les exdiputades de la formació Mireia Boya i Anna Gabriel. En aquest sentit, recorda que el mateix tribunal va rebutjar una denúncia d'UPyD per la consulta del 9-N pels mateixos delictes i que aleshores el Suprem va rebutjar-les perquè va concloure que havien de ser els tribunals catalans els qui s'havien d'encarregar del cas. A més, fa constar que són diversos jutjats de Barcelona els qui investiguen fets relacionats amb l'1 d'octubre i amb la darrera legislatura.

La CUP centra el seu escrit sobre aquesta alteració dels criteris de competència en el marc del context d'excepció que s'està produint i de "dret penal de l'enemic" que inclou entre els seus trets fonamentals el relaxament de les garanties processals. La formació independentista considera que en la denúncia hi ha manca d'imparcialitat i independència de l'alt tribunal espanyols, com per exemple que el fiscal que va signar la querella i l'actual fiscal general van ser companys de sala dels magistrats que han de resoldre o que la mateixa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, s'hagi "autoatribuït directament el resultat de determinades resolucions judicials", el que, remarca, incompleix de "manera flagrant" la separació de poders.Amb aquesta estratègia, la CUP busca que s'arxivi la causa contra Boya i Gabriel i denunciar el funcionament "poc democràtic de les institucions espanyoles". La formació anticapitalista també es planteja acudir a instàncies internacionals en el cas que les seves demandes siguin desestimades a l'Estat.El passat 22 de desembre, el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena va ampliar la causa per rebel·lió, sedició i malversació que instrueix contra el Govern i els 'Jordis' i va incorporar, a més de les diputades cupaires, l'expresident Artur Mas; la secretària general d'ERC i número 2 d'ERC el 21-D, Marta Rovira; la coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal; i la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras. Els seus noms apareixen a l'informe entregat per la Guàrdia Civil al jutge Llarena el passat 15 de desembre i estarien dins el comitè estratègic que assenyalava el document 'EnfoCATs', considerat pel jutge com el full de ruta de l'independentisme. Per Llarena, tots ells van "idear i conjuminar el procés de ruptura que s'investiga" i considera que van tenir un paper "destacat i principal". Apunta que han aportat "suport polític a l'actuació parlamentària" per portar a terme la declaració d'independència".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.