directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 18 de gener de 2018 11:42 h

Les vendes de cotxes de gasolina superen en un 5,6% les de dièsel el 2017 a Catalunya

Els combustibles alternatius, sobretot els híbrids, guanyen pes

ACN Barcelona.-Les vendes de cotxes de gasolina han superat en un 5,6% les de dièsel durant el 2017 a Catalunya. Concretament, el 49,2% dels cotxes venuts a Catalunya el 2017 van ser de gasolina i el 43,6%, de dièsel, segons ha informat aquest dijous Faconauto. La patronal subratlla que aquestes dades s'expliquen per la reculada que han patit les matriculacions de cotxes de dièsel, que van caure un 13,1% l'any passat, mentre els de gasolina van disparar les seves vendes un 25,8%. La patronal també destaca que les vendes de cotxes que es mouen amb combustibles alternatius han confirmat la seva tendència a l'alça, la qual cosa es reflecteix en els forts creixements que han experimentat. En aquest sentit, el 2017 es van vendre 12.233 vehicles híbrids, amb un creixement del 71% el 2017 i ja suposen el 6,4% del mercat.

Per la seva banda, les vendes de vehicles elèctrics van experimentar l'any passat un ascens del 101,5%, tot i que només es van registrar 943 matriculacions. “S'ha volgut enterrar molt ràpid el dièsel i les dades mostren que resisteix i que les seves virtuts fan d'aquest combustible una alternativa per a molts compradors", ha afirmat el director de comunicació de Faconauto, Raúl Morales, que ha apuntat que "Espanya és un país que ha apostat durant molt temps per aquesta tecnologia, i sembla que això no canviarà de la nit al dia". No obstant, Morales ha destacat el fort creixement dels cotxes amb gasolina i especialment d'altres combustibles alternatius, "que cada vegada guanyen més pes, especialment els híbrids". "Anem cap a un escenari en el qual conviuran tots els combustibles, encara que s'anirà donant pas de manera progressiva a tecnologies que permetin molt baixes o, fins i tot, zero emissions”, ha conclòs Morales.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.