directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 18 de gener de 2018 11:50 h

Un sindicat denuncia que TMB ha expulsat la Guàrdia Urbana del centre de control de metro

La secció de CCOO ho atribueix a la desautorització del cap de sala després d'una intervenció policial mentre que l'Ajuntament assegura que la presència policial en aquest espai no era fixa

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana de Barcelona fa un mes que no accedeix al centre de control de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) després que el desembre el cap de sala desautoritzés un dels agents arran d'una intervenció al subsòl, segons denuncia Comissions Obreres al cos policial. Així ho avança 'La Vanguàrdia' i ho ha confirmat el sindicat a l'ACN. En canvi, fonts municipals asseguren que la Guàrdia Urbana no ha tingut mai un lloc fix al centre de control de TMB perquè no és una sala de seguretat, sinó que la seva presència està condicionada a dispositius policials o quan a la gestora del transport públic li interessa per motius de seguretat.

Des de fa uns mesos, la Guàrdia Urbana de Barcelona utilitza les càmeres d'aquest centre de control per visualitzar els moviments de la venda ambulant i poder gestionar millor els efectius policials. El dissabte 16 de desembre, la Guàrdia Urbana va muntar un dispositiu per detenir un manter que hauria agredit un agent llançant-li una pedra a l'ull. Els agents van intervenir al subsòl sense seguir els protocols establerts per a les actuacions contra la venda ambulant, en perseguir el presumpte autor d'un delicte flagrant d'atemptat a l'autoritat, segons explica el responsable de comunicació de CCOO a la GUB i de l'Agrupació de Policies Locals de Catalunya, Jordi Gallart. Agents de la Guàrdia Urbana van entrar a la xarxa de metro sota plaça de Catalunya, on es pensaven que es trobava l'autor de la pedrada, però finalment no van localitzar-lo. Segons explica Gallart, aleshores el cap de sala va queixar-se que no se l'havia avisat d'aquesta intervenció i va expulsar l'agent que es trobava al centre de control. El portaveu de CCOO al cos policial afirma que des d'aquesta desautorització la Guàrdia Urbana no ha tornat al centre de control i assegura que, des de feia un any aproximadament, un agent, matí i tarda, es posicionava a la sala de TMB per poder fer aquest servei, sobretot per actuar contra la venda ambulant. L'agent expulsat va escriure un informe als superiors per explicar el que havia ocorregut. Gallart lamenta no tenir constància que algun responsable municipal, com el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, hagi preguntat a TMB sobre els fets del dissabte 16 de desembre per poder esclarir-los. Per la seva banda, fonts municipals puntualitzen que la Guàrdia Urbana no ha tingut mai una presència fixa al centre de control de TMB, tot i que sí que era un servei freqüent i que s'havia incrementat en els darrers mesos.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.