directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Alt Empordà doble fletxa Dijous, 18 de gener de 2018 12:24 h

Territori realitza obres de millora a la GI-602 a Sant Climent Sescebes per evitar l'atropellament d'amfibis

La via suposa un obstacle a la connectivitat d'espècies protegides a l'entorn dels estanys de la Cardonera i d'en Pous

ACN Sant Climent Sescebes.-El Departament de Territori i Sostenibilitat està executant obres de millora a la GI-602 a Sant Climent Sescebes (Alt Empordà) per evitar l'atropellament d'amfibis i millorar la connectivitat d'espècies protegides a l'entorn dels estanys de la Cardonera i d'en Pous. Els treballs, que compten amb un pressupost de 170.000 euros, consisteixen en la construcció d'un pas inferior sota la carretera amb un calaix i d'adequació d'un d'existent. Tots dos disposaran de tanques per dirigir els animals cap als passos. A més, a l'alçada de l'estany d'en Pou, s'adequarà el drenatge existent i es construiran rases que ajudaran les granotes, els gripaus i les salamandres a evitar passar per la via. Les dades de mortalitat de 2003 i 2004 mostren com algunes de les espècies protegides més afectades per atropellaments en aquesta carretera són el gripau corredor i la reineta així com el gripau d'esperons, una espècie amenaçada a Catalunya. La previsió és que els treballs s'acabin a mitjans de febrer.

Les obres s'emmarquen en el Programa d'Infraestructura Verda de Catalunya que la Generalitat està duent a terme i que té com a objectiu protegir la biodiversitat tant als assentaments urbans com als rurals. La carretera GI-602 suposava fins ara un obstacle a la connectivitat faunística a l'entorn dels estanys de la Cardonera i d'en Pous, tots dos inclosos a l'espai 'Basses de l'Albera' com a zona PEIN i de la xarxa Natura 2000. Afectava especialment amfibis com la granota, el gripau o la salamandra per la seva mobilitat reduïda.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.