directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 20 de gener de 2018 19:25 h

El sindicat USPAC dels Mossos demanda el govern espanyol per bloquejar millores laborals en aplicació del 155

Denuncia que el ministeri de l'Interior no convoca el Consell de la Policia però sí es reuneix amb Guàrdia Civil i policia espanyola "pels favors prestats"

ACN Barcelona.-La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC), sindicat que compta amb 2.000 afiliats dels 17.000 membres dels Mossos d'Esquadra, ha presentat aquest dissabte una demanda al Jutjat Contenciós-Administratiu de Barcelona contra el govern espanyol per "bloquejar millores laborals en aplicació de l'article 155", denuncien. En concret, assenyalen que no s'ha convocat el Consell de la Policia, únic òrgan de representativitat sindical dels funcionaris del cos policial, de manera que queden en suspens millorar laborals a debatre. USPAC lamenta, a més, que sí es mantenen meses de negociació amb Guàrdia Civil i policia espanyola "pels favors prestats".

Es dona el cas que la demanda s'ha presentat el mateix dia que 35.000 persones, segons Guàrdia Urbana de Barcelona, i 160.000, segons els organitzadors, s'han manifestat al centre de Barcelona convocats pel sindicat Jusapol (Justícia salarial policial), única entitat que agrupa membres de Guàrdia Civil i policia espanyola. Reclamaven equiparacions salarials amb la resta dels cossos policials autonòmics.USPAC assenyala que la darrera trobada del Consell de la Policia, que s'ha de reunir com a màxim cada dos mesos, va ser el passat 14 de novembre, i que, dos mesos i sis dies després, no se n'ha fet nova convocatòria ni es té notícia que es faci. En la demanda, el sindicat constata que es vulnera el dret fonamental a la igualtat (contemplat a l'article 14 de la Constitució) perquè es "discrimina" al cos de la policia catalana respecte d'altres funcionaris i sindicats de les forces i cossos de seguretat de l'Estat. L'escrit indica que "s''impossibilita" per part del ministeri de l'Interior, "en connivència" amb la Subdirectora General de Recursos Humans i actual directora general en funcions de la Policia, Maite Català, l'opció de negociar l'equiparació de condicions laborals dels Mossos amb altres forces i cossos de seguretat", assenyalen. El greuge "és doble", indica USPAC perquè, d'una banda, no es convoca el Consell de la Policia "en el que es podria debatre l'equiparació dels Mossos amb altres cossos policials", i de l'altra, el ministeri de l'Interior crea una mesa de treball amb Guàrdia Civil i policia espanyola. La demanda recorda que el Consell de la Policia només la pot convocar el ministeri a través del Secretari General Tècnic Juan Antonio Puigserver.L'entitat no descarta que si la situació segueix bloquejada, es podrien convocar mobilitzacions.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.