directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 21 de gener de 2018 19:45 h

La 55a Fira de l'Oli i les Garrigues tanca amb un impacte econòmic de 1,7 milions, segons l'Ajuntament de les Borges

L'alcalde, Enric Mir, destaca la gran satisfacció de visitants i expositors, que asseguren que les vendes han crescut respecte l'any passat

ACN Les Borges Blanques.-La 55a Fira de l'Oli i les Garrigues tanca aquest diumenge després de generar un impacte econòmic a la comarca de 1.734.000 euros, segons un estudi elaborat l'Ajuntament de les Borges Blanques en base a un model de la Federació de Fires de Catalunya. L'alcalde, Enric Mir, destaca la gran satisfacció de visitants i expositors, que asseguren que les vendes han crescut respecte l'any passat. En concret, a l'edició del 2017 es van superar els 72.000 visitants i els 69.000 litres d'oli venuts. La fira ha comptat enguany amb la presència de més de 150 expositors de diferents sectors especialment de l'àmbit agroalimentari, d'entre els quals 32 eren cooperatives, molins i empreses del sector oleícola, un xifra rècord en el certamen. La cloenda de la fira l'ha encapçalada l'exdiputada i exmembre de la Mesa del Parlament, Ramona Barrufet.

"Tanquem amb molt bones sensacions, els expositors estan molt contents de la quantitat de contactes que han fet i de les vendes, i marxen amb ganes de repetir", assegura l'alcalde de les Borges, que també remarca l'èxit de la proposta turística complementària amb visites guiades al municipi. Per primera vegada s'ha fet un estudi de l'impacte econòmic del certamen que ha determinat que supera el milió i mig d'euros entre la despesa dels visitants a la fira i també a restaurants, hotels i altres comerços de les Borges i poblacions de l'entorn, una xifra que l'alcalde considera "molt satisfactòria". Mirant cap al futur, Enric Mir afirma que "cal seguir apostant per la innovació i millorar encara més la imatge de la fira i del producte".En aquesta edició, la fira ha ocupat una superfície de prop de 8.000 metres quadrats, repartits entre el pavelló de l'Oli, el pavelló comercial, la carpa de productes de proximitat, el recinte exterior i la carpa de la plaça Europa. A banda de la part expositiva, s'han organitzat una setantena d'activitats com ara jornades tècniques, xerrades, demostracions i tastos de diferents productes del territori però amb l'oli d'oliva verge extra com a gran protagonista. Aquest diumenge l'alcaldessa de Girona Marta Madrenas ha president el Dia de la Comarca i ha assegurat que el dinamisme i la promoció econòmica han de ser la principal política social que pot desenvolupar un territori. Avui la fira també ha coincidit amb a Festa dels Tres Toms i la benedicció dels animals al Terrall. Prèviament i de bon matí la jornada ha començat amb l'esmorzar popular organitzat pels Amics del Terrall, que ha donat pas a la Cursa de l'Oli, una competició atlètica que ha comptat amb la participació de més de 600 corredors.En aquest sentit, a més de conèixer i degustar el producte estrella del certamen, el públic també ha pogut gaudir d'espectacles de cuina en directe a càrrec de tres xefs que sumen quatre estrelles Michelin, Fran López dels restaurants 'Xerta' de Barcelona i 'Villa Retiro' a Xerta, cadascun amb una estrella, el Xixo Castaño del restaurant 'Malena' de Gimenells, i, aquest diumenge, el Jeroni Castell del restaurant 'Les Moles'.Enguany la Fira de l'Oli s'ha agermanat amb la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt i amb l'Associació Catalunya Contra el Càncer de Lleida. L'encarregada d'inaugurar l'edició d'aquest any va ser divendres l'escriptora i periodista Pilar Rahola.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.