directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimarts, 23 de gener de 2018 14:28 h

'Simone' aterra a la Sala Muntaner per reivindicar la igualtat amb una comèdia sobre el poder i el gènere

El muntatge "enginyós" i "surrealista" parteix del moment en què un polèmic polític es converteix en dona de la nit al dia

ACN Barcelona.-La Sala Muntaner oferirà del 24 de gener al 25 de febrer 'Simone', el nou espectacle de la companya Q-Arts Teatre. El muntatge reivindica la igualtat de gènere a través d'una comèdia "màgica", "enginyosa" i "surrealista". Sota la direcció de Ramon Simó i text de la dramaturga Daniela Feixas, l'espectacle s'inicia amb un ministre de justícia que la nit abans de l'aprovació del seu paquet de lleis contra la política de gènere es converteix en una dona. A partir d'aquí 'Simone' explora com canvia la realitat d'aquesta persona i com s'adona que ser una dona no és "tant dolent". "El protagonista veu que perd tot allò que tenia pel fet de ser una dona. Reivindicarà que només ha canviat el seu cos i que segueix sent el mateix, però la resta no l'escoltaran", ha explicat l'autora del text, Daniela Feixas.

La nova realitat física d'en Simó, el protagonista, esdevindrà una amenaça pels interessos del partit. A més a més ningú del seu entorn serà "de fiar", ni la seva dona que encara té més ambicions polítiques que el propi Simó. A partir d'aquí contactarà amb una prostituta que va conèixer en el passat perquè, en la seva desesperació, en Simó creu que és l'única persona de qui es pot aprofitar sense patir cap perjudici. Qui va ser director del festival Grec, Ramon Simó, ha explicat que el text possibilita un nivell d'interpretació que va "més enllà" de la comèdia de situació i que és un muntatge del nostre temps. "Hem intentat trobar la forma sense que es perdi la realitat de cada personatge", ha subratllat. Així, la producció compta amb una escenografia "simple" que va canviant de posició en determinades escenes. També es complementa l'escenografia amb la projecció d'imatges que contextualitzen històricament el paper de la dona al llarg de l'últim segle. "L'espectador es trobarà rient-se d'ell mateix i acabarà rient del seu propi gènere", ha expressat. En aquest sentit, Simó ha afirmat que seria "ideal" que tothom que vegi 'Simone' tingui clar que tots els passos per tirar endavant la igualtat de gènere faran que tots siguem "més feliços". De fet, ha lamentat que encara es generin mostres d'aquest tipus de desigualtats arreu del món i a casa nostra i ha dit que és "necessari" posar-ho damunt la taula en format de comèdia.Simó ha assegurat que el text de Daniela Feixas ha evolucionat al llarg dels assajos però que tot i la "dilació" encara s'ha arribat més al moll de l'ós que proposa la dramaturga. Per la seva banda Feixas ha subratllat que la reflexió que fa 'Simone' és que ser dona "és una construcció social". "És una comèdia tot i que parla de temes seriosos. Planteja una situació surrealista i com es va desenvolupant", ha concretat l'autora del text. El muntatge compta amb la pròpia dramaturga Daniela Feixas que també interpreta un dels papers, Tilda Espluga i Anna Güell. Tot i que la funció arriba aquesta setmana a la Sala Muntaner ja es va estrenar al mateix espai el 25 de juliol de l'any passat i es va portar de gira per Terrassa, Igualada i al Temporada Alta.Q-Arts Teatre és una companyia fundada l'any 2002 per Mercè Anglès i Anna Güell que aposta per produir "noves dramatúrgies" a partir de temes d'actualitat i d'interès general.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.