directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 23 de gener de 2018 14:36 h

El PSC demana per carta a Torrent que garanteixi que Puigdemont estigui present al ple d'investidura

Granados creu que el candidat de JxCat està "desesperat" i que és "presoner" de les seves decisions "equivocades"

ACN Barcelona.-La diputada del PSC Eva Granados ha demanat per carta al president del Parlament, Roger Torrent, que garanteixi que el candidat a presidir el Govern, Carles Puigdemont, estigui present a la sessió plenària d'investidura. En una roda de premsa als faristols de la cambra, la dirigent socialista ha explicat que el secretari general del seu partit, Miquel Iceta, ha enviat una carta a Torrent per exigir-li que faci "el possible" per garantir el respecte de tots els drets dels diputats i s'asseguri que la persona proposada per a la investidura, el candidat de JxCat, assisteixi al saló de sessions. A més, Granados ha explicat que el PSC ha renunciat al recurs perquè Torrent reconsideri haver proposat Puigdemont com a candidat, després que el líder de JxCat hagi retirat la petició del vot delegat. La dirigent socialista també ha opinat que Puigdemont està "desesperat" i que és "presoner" de les seves decisions "equivocades", després d'escoltar la roda de premsa que el president destituït ha ofert aquest dimarts al migdia a Copenhaguen.

Granados ha reiterat que la no presència del candidat a la presidència de la Generalitat al ple d'investidura "conculca, violenta i no respecta" els drets de participació política dels diputats i dels ciutadans que representen. Després que Puigdemont hagi retirat la petició de la delegació de vot, la dirigent socialista ha insistit que vol que el candidat sigui present a la sessió d'investidura. Encara sobre aquesta assumpte, Granados ha proclamat que "l'independentisme unilateral torna a estar disposat a tot".També ha criticat que la Mesa hagi posposat la decisió sobre els electes de Brussel·les que mantenen la petició de la delegació del vot, i n'ha demanat explicacions. A més, ha reiterat que el PSC no participarà en una investidura si el seu candidat, Puigdemont, no hi és present, sense aclarir si marxarien de l'hemicicle o no.D'altra banda, la diputada del PSC ha qualificat d'"inadequada i innecessària" la reunió que Torrent tindrà aquest dimecres amb Puigdemont i la resta consellers destituïts i electes a Brussel·les. Segons Granados, sobta que el president del Parlament no vagi abans a visitar els diputats empresonats a Madrid. Precisament sobre Oriol Junqueras, Quim Forn i Jordi Sànchez, la diputada socialista ha refermat que haurien de poder exercir el seu dret a vot durant la sessió d'investidura, tal i com ja van fer per la sessió constitutiva, en delegar la votació a Marta Rovira (ERC) i Jordi Turull (JxCat).Finalment, Granados ha explicat que el grup parlamentari del PSC ja s'ha constituït aquest matí amb tots els seus diputats, de manera que el PPC no obtindrà la cessió de cap escó per a formar grup parlamentari propi, almenys de part dels socialistes.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.