directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 20:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 23 de gener de 2018 14:41 h

Cs carrega contra el viatge de Torrent a Brussel·les i exigeix que no es pagui amb diners públics

Carrizosa considera un "parany dilatori" que la Mesa del Parlament hagi posposat pronunciar-se sobre la delegació de vot dels consellers

ACN Barcelona.-El portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, ha carregat contra el viatge del president del Parlament, Roger Torrent, a Brussel·les per reunir-se amb Puigdemont i els quatre consellers. "Per nosaltres rebaixa la dignitat d'aquest Parlament. No pot ser que un president de tots els catalans vagi a l'estranger per parlar amb gent fugida de la justícia i imputada per delictes tant greu com la malversació", ha afirmat Carrizosa. Des de Cs han fet un pas més i han assegurat que no consentiran que aquest viatge de Torrent es pagui amb diners públics i exigiran que s'informi per escrit del seu cost. "Demanarem les partides utilitzades i que es retorni de la butxaca de Torrent, d'ERC o de l'ANC però no amb els diners institucionals del Parlament", ha apuntat Carrizosa, que també ha titllat de "parany dilatori" que la Mesa del Parlament hagi posposat pronunciar-se sobre la delegació de vot dels consellers Serret, Comín, Puig i Ponsatí.

"Es manegen els 'tempos' per garantir la indefensió de la resta de grups parlamentaris", ha criticat el portaveu parlamentari de Cs, que ha apuntat que "volen prendre aquesta decisió a poques hores del ple per garantir que no tinguem temps d'evitar-lo amb els recursos jurídics pertinents". Per tot plegat, Cs ha avançat que demanarà a la Mesa que "expressi per escrit" els motius que ha tingut per posposar la delegació de vot. "Tot plegat ens dóna molt mala espina. Estem una altra vegada amb les dinàmiques de l'anterior legislatura", ha sentenciat Carrizosa. "No aconseguiran que es nomeni president un pròfug de la justícia. Farem ús de tots els recursos jurídics que tinguem a l'abast per evitar que el mateix dia del ple, o poques hores abans, se'ns coli una decisió i que no tinguem temps d'aturar-la", ha avisat el portaveu de Cs al Parlament, que ha lamentat que Torrent sigui un mer "continuador" de la tasca de Forcadell i que vulgui mantenir "un procés mort amb respiració assistida". Cs vol que JxCat pagui amb les subvencions electorals la sentència del cas PalauParal·lelament, Carrizosa ha avançat que la formació taronja ha presentat un escrit a l'administració de la Generalitat perquè informi dels informes "tècnics i jurídics" que està efectuant per donar compliment de la sentència del cas Palau, que ha condemnat CDC a pagar 6,6 MEUR al Consorci del Palau. Segons Cs, "el PDeCAT és el mateix que CDC" i hauria d'afrontar part del pagament d'aquesta sentència amb les subvencions electorals que ha aconseguit en les darreres legislatures i també en aquesta sota les sigles de JxCat. "Volem que les subvencions que van a parar al PDeCAT serveixin per rescabalar l'espoli del Palau de la Música. Jurídicament es pot fer i només falta que la Generalitat es posi les piles", ha conclòs Carrizosa.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.