directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Pallars Sobirà doble fletxa Dimarts, 23 de gener de 2018 18:04 h

FGC convoca als treballadors d'Espot i Port Ainé per intentar resoldre el conflicte laboral i desconvocar la vaga

El Comitè d'empresa creu que l'aturada ha tingut el seu efecte i confien arribar a un acord

ACN Barcelona.-Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha convocat als delegats dels treballadors de Port Ainé i Espot a una reunió, aquest dimecres, per intentar resoldre el conflicte laboral existent i desconvocar la vaga. El Comitè d'empresa va convocar la setmana passada un seguit d'aturades per tots els caps de setmanes del mes de gener i febrer a partir del dia 20 de gener de les onze del matí fins a les tres de la tarda. L'objectiu de la vaga és per demanar l'equiparació de salaris i categories entre els treballadors que estan realitzant la mateixa funció dins de l'empresa i de condicions amb altres explotacions del grup de FGC, empresa gestora de les dos estacions pallareses. FGC no veu ''justificada'' la mesura i confia trobar la manera per ''reconduir'' la situació i finalitzar amb les aturades.Per la seva banda, el Comitè d'empresa creu que l'aturada ha tingut el seu efecte i confien a arribar a un acord.

Xavi Pedemonte, del Comitè d'Empresa, ha explicat que tot apunta que ''la vaga ha fet el seu afecte'' i que hi ha voluntat d'arribar a un principi d'acord.Entre les demandes també destaca una gratificació per a les persones que, realitzen feines amb major perillositat o responsabilitat. Entre Port Ainé i Espot hi ha una vuitantena de treballadors.El cap de setmana passat, primer dies d'aturada, el 80% dels treballadors de Pont Ainé la van secundar. L'estació, per tant, es va aturar pràcticament del tot entre les 11.00 hores i les 15. A Espot, en canvi, el seguiment va ser molt minoritari (del 3,5%) i no hi va haver repercussions en el funcionament del complex. El diumenge passat van acudir a Port Ainé 250 esquiadors -que van pagar la meitat de forfet com a compensació per l'aturada- mentre que Espot va registrar 765 visitants, una xifra menor de l'habitual tant pels efectes de la vaga com pel mal temps.Aquest dimarts FGC, amb el seu president, Enric Ticó, al capdavant, s'ha reunit amb els assessors d'UGT, sindicat que ha convocat la vaga, per abordar la problemàtica i demà dimecres ho farà amb els delegats dels treballadors d'Espot i Port Ainé. L'objectiu era que el president conegués de primera mà els temes que ''justifiquessin'' l'aturada donat que a l'empresa els va agafar de ''sorpresa'' i els va deixar ''contrariats'', segons paraules de Juliana Vilert, directora Social Corporativa de FGC.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.