directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 23 de gener de 2018 18:20 h

La Fiscalia demana a Llarena que mantingui a la presó Sànchez i Forn

El ministeri públic assenyala que la mesura cautelar es pot tornar a revisar més endavant a mida que avanci la instrucció

ACN Madrid.-La Fiscalia del Tribunal Suprem ha demanat al jutge instructor Pablo Llarena que mantingui a la presó Jordi Sànchez i Joaquim Forn. Aquesta és la resposta de la Fiscalia als escrits presentats per la defensa del conseller destituït i de l'exlíder d'ANC i diputat després que el passat 11 de gener declaressin davant del Suprem sobre el fons de la causa. En un breu comunicat, el ministeri públic avança el seu posicionament, no argumenta el perquè de la decisió però recorda que la presó provisional es pot revisar a mesura que avanci la instrucció del cas. Un cop conegut el posicionament de la Fiscalia, el jutge del Tribunal Suprem haurà d'emetre una resolució on determini si, fent cas al ministeri públic, manté empresonats Sànchez i Forn o, per contra, opta per una mesura cautelar menys greu. D'altra banda, la defensa del president d'Òmnium està ultimant l'escrit demanant la seva llibertat perquè està acabant de recopilar diversa documentació.

En el seu escrit, la defensa de Sànchez demana l'excarceració perquè, segons afirma, no ha comès el suposat delicte de sedició que li atribueix. Segons ell, la concentració el 20 de setembre davant la Conselleria d'Economia va ser una mobilització pacífica, democràtica i festiva, tot i que hi va haver "possibles excessos d'una minoria" en trencar dos vehicles de la Guàrdia Civil. A més, recorda que ja no lidera l'ANC i per tant ha perdut la capacitat de mobilització ciutadana que tenia. Igualment, com a diputat, ha jurat o promès la Constitució i ha renunciat a la via unilateral.En el cas del d'Interior destituït Joaquim Forn, sol·licitava al magistrat sortir de la presó en considerar que no hi ha risc de reiteració delictiva perquè no serà conseller del ram altre cop i perquè ell "mai va influir" en els dispositius policials dels Mossos el 20 de setembre i l'1 d'octubre. En l'escrit dels seus advocats, es recorda que la planificació policial pel dia del referèndum es va pactar amb els cossos policials espanyols i el TSJC i no va rebre cap queixa.La defensa del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, està ultimant l'escrit demanant la seva llibertat perquè està acabant de recopilar diversa documentació, entre elles material audiovisual, sobretot referent al 20 de setembre. L'advocada vol aportar proves que demostrin que aquell dia no hi va haver violència, que es va ajudar a la comitiva judicial i que les entitats van desconvocar la protesta.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.