directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 13 de febrer de 2018 18:03 h

La Defensora del Poble Europeu critica els acords dels estats "a porta tancada" a la UE

Emily O'Reilly lamenta la "mala pràctica" i la poca transparència en el procés de presa de decisions del Consell Europeu

ACN Brussel·les.-El Consell Europeu, la institució de la Unió Europea que reuneix els 28 estats membres del club, té una política de presa de decisions "a porta tancada" que suposa una "mala pràctica" i una manca de transparència, segons un informe publicat aquest dimarts per la Defensora del Poble Europeu. La irlandesa Emily O'Reilly ha advertit que el Consell amaga "sistemàticament" la identitat dels estats que adopten determinats posicionaments durant la negociació de nova legislació europea, i assenyala com a confidencials o limitats una quantitat "desproporcionada" de documents. Això, segons la Defensora del Poble, "perjudica el drets dels ciutadans" a saber què fan els seus polítics a Brussel·les i queda lluny dels compromisos de "transparència legislativa" que s'espera de les institucions de la UE.

En el seu informe, la Defensora del Poble Europeu exigeix al Consell que registri l'opinió adoptada per cada estat membre en les reunions de treball i a nivell d'ambaixadors, i que, com a norma general, faci els documents accessibles pel públic. "És gairebé impossible pels ciutadans seguir les discussions legislatives al Consell entre els representants dels governs nacionals. Aquesta estratègia de porta tancada té el risc d'alinear els ciutadans i fer créixer els sentiments negatius" sobre la UE, ha dit O'Reilly. En aquest sentit, la Defensora del Poble diu que si els ciutadans no saben quins posicionaments prenen els seus governs a nivell europeu, seguirà la cultura de "culpar Brussel·les" de tota la legislació, quan potser alguns problemes surten, precisament, de les reserves dels propis estats membres. "Fer que el procés legislatiu de la UE respongui més davant dels ciutadans, sigui més obert, enviaria un missatge important de cara a les eleccions europees del 2019", ha dit O'Reilly.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.