directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 13 de febrer de 2018 22:13 h

El fiscal general de l'Estat, partidari de demanar l'entrega de Puigdemont només pels delictes pels quals se l'acusa

Les fórmules serien rebel·lió o sedició i malversació per impedir una entrega per un delicte menor

ACN Barcelona.-El fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar, és partidari de demanar l'entrega de Carles Puigdemont només pels delictes pels quals se l'acusa quan el Tribunal Suprem decideixi sobre el processament, un fet que es preveu que sigui els mesos de març o abril. Fonts de la Fiscalia han explicat a l'ACN que l'estratègia passaria per demanar que s'extradís Puigdemont de Bèlgica o bé pel delicte de rebel·lió o bé per una fórmula combinada de sedició més malversació. D'aquesta manera, expliquen les mateixes fonts, s'impediria que el president de la Generalitat cessat per l'article 155 pogués ser entregat a la justícia espanyola per un delicte menor, fet que provocaria, a parer del ministeri públic, una asimetria processal.

Cal recordar que en cas que es demanés a través d'una euroordre que Puigdemont fos entregat per un delicte de desobediència o de malversació i que la justícia belga ho acceptés, la justícia espanyola només el podria jutjar per aquestes qüestions.Així doncs, la Fiscalia aposta per demanar l'extradició de Puigdemont només pels delictes més greus, encara que això suposi exposar-se a una negativa de la justícia belga. En aquest cas, el judici contra els exmembres del Govern s'hauria de celebrar sense la presència del president.De fet, la Fiscalia ja va acotar als delictes de rebel·lió i sedició la petició que feia per reclamar que Puigdemont fos entregat quan el president va viatjar de Bèlgica a Dinamarca per participar en un acte universitari. En aquell moment, però, el jutge del Tribunal Suprem que investiga la causa, Pablo Llarena, va declinar reactivar l'euroordre amb l'argument que Puigdemont es podria haver entregat per delegar el seu vot al Parlament.La decisió sobre si es reactiva l'euroordre i sobre quins delictes recaurà, però, sobre el jutge Llarena, que pot fer-ho, o no, en el moment que decideixi sobre el processament dels implicats en la causa, un fet que es podria donar aquesta primavera.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.