directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 14 de febrer de 2018 09:46 h

Rufián retreu a Rajoy l'acord entre Defensa i Educació i li reclama que deixi de dir que on s'"adoctrina" és a Catalunya

El president del govern espanyol defensa que els alumnes sapiguen "apreciar" la tasca de les forces armades

ACN Madrid.-El diputat d'ERC al Congrès Gabriel Rufián ha retret al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, l'acord entre els ministeris de Defensa i Educació "per reforçar la imatge de la Corona i les forces armades" a les aules i li ha demanat que deixin de dir que on s'"adoctrina" és a Catalunya. En resposta a la pregunta del republicà en la sessió de control al govern espanyol, el president de l'executiu estatal ha defensat que l'acord s'ajusta a les lleis "constitucionals" vigents i ha valorat que els alumnes coneguin i sàpiguen "apreciar" la tasca de les forces armades. Rufián li ha contestat llegint-li un extracte de les normes de l'escola pública del 1939 i li ha preguntat si el que es pretén és "recuperar això 80 anys després". "Com a mínim tingui la decència i la vergonya de deixar de dir que a Catalunya s'adoctrina", li ha dit el republicà.

Rajoy ha defensat que més enllà de formar-se en matèries acadèmiques també és positiu que els alumnes "aprenguin a defensar" valors com la democràcia, la llibertat, la tolerància i el respecte a la llei que ha assegurat que són els que guien la Defensa. "No veig res reprovable en l'acord ni en les lleis", ha dit el popular. Rufián li ha contestat llegint-li un extracte de les normes de l'escola pública del 1939 on es deia que la cerimònia de posar la bandera espanyola es farà a l'inici de cada classe i es retirarà al final i que l'himne era obligatori a totes les escoles. En aquest sentit, li ha preguntat si el que es pretén és recuperar això i és per aquest motiu que li ha exigit que es deixi de dir que a Catalunya s'"adoctrina". El republicà ha defensat que el que volen els independentistes és un país "on els nens sàpiguen abans que és solidaritat i fraternitat que la legió i la cabra". "Volem recuperar el país que alguns de vostès ens van robar fa 80 anys", ha declarat. El president espanyol li ha retret que ell estava "més actualitzat" i que l'acord es basa en la llei de Defensa aprovada el 2005 pel PSOE amb el suport d'ERC i la llei d'Educació aprovada el 2006 en els mateixos termes. Rajoy ha conclòs la seva intervenció mostrant-se "orgullós" de la tasca de les forces armades espanyoles.Suport a Boya abans de declarar al TSRufián ha finalitzat la seva intervenció mostrant el seu suport a la diputada de la CUP Mireia Boya, que declara aquest matí davant del Tribunal Suprem pel procés independentista. "Ara marxarem a veure a la nostra companya Boya abans que la fiquin a la presó. Molta força", ha afirmat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.