directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 14 de març de 2018 13:52 h

Puigdemont participarà en un debat sobre Catalunya a Ginebra aquest diumenge

La xerrada s'emmarca en el Fòrum Internacional sobre els drets humans que se celebra a Suïssa

ACN Brussel·les.-Carles Puigdemont assistirà aquest cap de setmana al Festival del cine i el Fòrum Internacional sobre els drets humans (FIFDH per les seves sigles en francès) a Ginebra. El líder de JxCat participarà en el debat sobre l'autodeterminació programat per diumenge al vespre, coincidint amb la projecció del film "Catalunya: Espanya a punt d'una crisi de nervis". Segons ha explicat aquest dimecres en un comunicat l'organització del Festival, Puigdemont serà un dels participants del debat, que també reunirà la política Micheline Calmy-Rey, expresidenta de la Confederació suïssa, i altres ponents encara per confirmar. A banda del debat també hi haurà una roda de premsa, segons l'organització. La xerrada està organitzada conjuntament amb la Universitat de Ginebra. Precisament és en aquesta ciutat helvètica on es troba l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel des de mitjans de febrer.

Creat l'any 2003 a Ginebra el FIFDH és alhora un festival i un fòrum que té lloc simultàniament a la sessió del Consell dels drets de l'home de l'ONU. La missió del festival, segons defineixen, és la d'oferir "amb total independència" un espai de diàleg "obert i constructiu" sobre els drets humans.Puigdemont elogia el model suísEn una entrevista amb la ràdio televisió suïssa RTS en la qual es fa menció a la seva assistència al festival, Puigdemont assegura que "Suïssa és un espai de llibertat" i elogia el model del país. "Si Espanya estigués organitzada com Suïssa els problemes actuals de Catalunya no existirien", afirma. Durant l'entrevista també és preguntat per un hipotètic exili al país alpí, fet que el líder de Junts per Catalunya descarta. A més, Puigdemont exclou també la possibilitat de tornar a Catalunya i insisteix en el fet que seguirà allà on sigui "més útil".Amb el viatge a Ginebra aquest cap de setmana, Puigdemont sortirà per segona vegada de Bèlgica des que va establir-se a Brussel·les, ara fa més de quatre mesos. El primer viatge a un altre país va ser a Dinamarca, on va desplaçar-se per participar en una conferència a la Universitat de Copenhaguen.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.