directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 22:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Montsià doble fletxa Dimecres, 14 de març de 2018 15:24 h

Els guàrdia civils investigats per les càrregues a Sant Carles de la Ràpita sostenen que van actuar per defensar-se

Els primers cinc agents imputats arran la seixantena de denúncies de ciutadans ferits l'1-O declaren per videoconferència des de Madrid davant la jutgessa d'Amposta

ACN Amposta.-Agents de la Guàrdia Civil que van participar en les càrregues contra els votants de l'1-O a Sant Carles de la Ràpita sostenen que van actuar per fer front a la "resistència activa" plantejada pels ciutadans i "protegir" els membres de la policia judicial que intentaven fer complir l'ordre judicial d'aturar el referèndum. Això és el que han declarat aquest dimarts al matí davant el jutjat número 4 d'Amposta els primer cinc guàrdia civils citats com a imputats, que només han respost les preguntes dels seus advocats i de la jutgessa. Ho han fet des de Valdemoro, Madrid, mitjançant videoconferència. Els advocats de la seixantena de veïns que han denunciat lesions i danys morals preveuen que el nombre de citacions i imputacions creixerà –l'operatiu estava format per més d'un centenar d'efectius-. Volen, a més, conèixer qui va donar les ordres de carregar, sobretot després que la interlocutòria del TSJC demanava no alterar la convivència ciutadana. Una vintena de persones s'ha concentrat aquest dilluns al matí amb pancartes contra la violència dels cossos estatals davant dels jutjats, on els Mossos han establert un important dispositiu de seguretat que limitava l'accés a la zona.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.