directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 19 d'abril de 2018 15:01 h

El Gremi de Floristes demana limitar el nombre de parades per Sant Jordi al voltant de les 2.000

Veu necessari determinar les zones de màxima afluència a la ciutat i exigir uns coneixements mínims del cuidat de la rosa

ACN Barcelona.-El Gremi de Floristes de Catalunya ha demanat aquest dijous que es limitin les parades de roses durant Sant Jordi a Barcelona, ja que creuen que la ciutat, amb quasi 4.000 parades, està "sobresaturada". El President del gremi, Joan Guillén, ha expressat el seu descontent amb l'ordenança vigent, ja que creu que no reuneix els criteris necessaris perquè es garanteixin unes bones mesures de seguretat. Per això, ha demanat fer un planell d'ubicacions de la ciutat i "limitar-lo com a màxim a 2.000 o 2.500 parades, que seria el consum raonable que hi hauria a Barcelona". A més, destaca també la necessitat de determinar les zones de màxima afluència, que són Passeig de Gràcia i Rambla Catalunya, dos carrers de continuació, i la 'L' que forma amb Diagonal. Alhora, reclama exigir uns coneixements mínims de com cuidar les roses, ja que "tenim més de 2.000 maltractadors de roses al carrer". A això, li sumen la quantitat de persones que participen venent roses a la Diada sense cap tipus de llicència. Per això, el sector reivindica que la gent compri "de qualitat".

Tot i això, el Gremi de Floristes manté una previsió de venda de 7 milions i mig de roses als carrers. D'aquestes, 7 milions serien la tradicional rosa vermella, i unes 600.000 de roses grogues, no tant habituals durant la diada. Amb aquesta previsió es preveu un 10% de creixement respecte l'any passat. Quant al Gremi de Llibreters de Catalunya, esperen que aquest any, al caure en dia laborable, "s'incentivin els bons resultats de participació i vendes dels últims dos anys". Tot i això, no es volen marcar cap objectiu econòmic com a conseqüència de la "incertesa del context actual". Com a novetat, el Gremi de Llibreters dona suport a diverses iniciatives impulsades per l'Agència Catalana del Turisme de la Generalitat amb motiu de l'Any del Turisme Cultural. Per això, el Gremi i l'Agència han programat diverses accions, entre les quals està la visita, el mateix dia de Sant Jordi, d'un grup de mitjans i periodistes internacionals a Barcelona perquè visquin la jornada a peu de carrer. Hi participaran 19 mitjans de 10 països de tota Europa. Amb motiu del 30è aniversari del Pa de Sant Jordi aquest 2018, el Gremi de Flequers de Barcelona ha organitzat un concurs dels millors pans d'enguany, que es celebrarà avui. Cada participant presentarà dues peces del Pa a l'Escola del Gremi de Flequers de Barcelona, i el mateix dia a les 18 hores es donaran a conèixer els guanyadors, que rebran un diploma acreditatiu. Durant la Diada, la previsió és que Consell de Cent, Passeig de Gràcia i Rambla Catalunya romandran tallats a la circulació a partir de les 9:30 hores del matí fins les 22:00 hores de la nit. Tot i això, monitoritzaran durant tot el dia el trànsit de la ciutat. El transport públic es reforçarà.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.