directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 22:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 19 d'abril de 2018 15:27 h

El Palau Güell estrena visites nocturnes amb grups reduïts per descobrir els secrets de l'espai modernista

La visita mostra les solucions que Antoni Gaudí va idear perquè la família i el servei poguessin conviure de forma discreta

ACN Barcelona.-El Palau Güell, obra d'Antoni Gaudí, oferirà a partir del 21 d'abril visites guiades per accedir a espais ocults que fins ara estaven tancats al públic. Coincidint amb la celebració de l'Any Güell el palau descobrirà a la ciutadania les solucions que Gaudí va donar a la família Güell perquè el servei pogués treballar a la casa de forma discreta. Així, 'El Palau Güell secret' repassa indrets recòndits com espiells, tribunes, passadissos, finestrelles, sales i escales amagades. La visita inclou el despatx i la petita biblioteca d'Eusebi Güell, un espai del servei en què escoltaven els oficis religiosos, una tribuna des d'on es pot veure l'interior ocult de l'altar de la capella o el terrat del palau. Les rutes es faran cada tercer dissabte de mes en horari nocturn i en grups reduïts.

La directora del Palau Güell, Carme Perella, ha explicat a l'ACN que un dels grans atractius de la visita és el fet que sigui una activitat que es fa quan el palau està tancat, en grups reduïts i en horari de capvespre. Segons ha apuntat, la llum tènue permet gaudir d'una visita "singular" amb un punt de vista "diferent".Perella ha apuntat que a la visita es descobreix com hi ha espais que connecten entre ells d'una forma "molt discreta". "Les solucions enginyoses de Gaudí van ser possibles perquè es va trobar amb un client, el senyor Güell, que li va donar carta blanca", ha assegurat. Així, durant el recorregut els visitants poden veure les gelosies des d'on els treballadors de la casa podien observar els visitants que arribaven al Palau, o bé els passadissos que els connectaven amb les estances del palau sense interferir amb la vida social de la família.'El Palau Güell secret' es complementa amb l'exposició 'La cara oculta del Palau Güell' del fotògraf Ramon Manent. La música, omnipresent tant pel que fa a l'arquitectura com a la vida dels Güell, pot ser escoltada des del costat del mateix orgue i des d'un dels salons. L'activitat que arrencarà el 21 d'abril es farà cada tercer dissabte de mes en català, anglès, castellà i francès, des de les 20:30h fins les 22:15h.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.