directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Alt Empordà doble fletxa Divendres, 20 d'abril de 2018 14:22 h

L'empresa adjudicatària de la remodelació de la plaça Tarradellas de Figueres fa fallida i atura les obres

L'Ajuntament està tramitant per la via d'urgència una nova licitació perquè una altra assumeixi els treballs

ACN Figueres.-L'empresa adjudicatària de les obres de remodelació de la plaça Josep Tarradellas de Figueres ha fet fallida i ha aturat els treballs. L'Ajuntament va convocar aquest dijous als veïns per explicar-los la situació i anunciar que el consistori està tramitant per la via d'urgència un nou concurs per tal que una altra assumeixi l'actuació. Paral·lelament, la brigada municipal assumirà les tasques necessàries per adequar els accessos als habitatges i locals així com per garantir el pas de persones i cotxes. La intervenció per a adequar un itinerari d'accés als vianants en aquesta entrada a la ciutat es va adjudicar l'obra a principis de gener per un import de 225.725,50 euros. El projecte contemplava renovar completament l'interior de la plaça, el mobiliari urbà, la zona de jocs infantils, la recollida de pluvials i la substitució dels arbres en mal estat per nous exemplars. A més, es preveu renovar les voreres i convertir aquest punt en un accés renovat al centre de la ciutat.

Figueres va adjudicar el passat mes de gener per un import de 225.725,50 euros a l'empresa Serveis, Instal·lacions i Muntatges, SA SIMSA. El termini d'execució era de quatre mesos i la previsió era que els treballs estiguessin acabat aquest mes d'abril però, segons ha informat l'Ajuntament, l'empresa ha fet fallida i ha deixat les obres aturades. Fonts municipals han explicat que han desaparegut sense donar explicacions i que hi ha deixat part del material. De fet, a l'interior de la plaça s'ho poden veure blocs amb peces de paviment encara per col·locar. També han deixat voreres a mig fer. Per això, la brigada municipal s'encarregarà d'arreglar els accessos per garantir que vianants i vehicles puguin circular per la zona amb garanties. Paral·lelament, el consistori està tramitant per la via d'urgència una nova licitació per tal que una altra empresa pugui assumir la resta de treballs que queden pendents. Segons han explicat des de l'Ajuntament, fins ara s'havia executat poc més de la meitat del projecte. El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, i gerent de Serveis Urbans, Jordi Cabot, van participar ahir en una reunió amb els veïns per explicar-los la situació i l'aturada dels treballs. Itinerari per a vianants fins al centreEl projecte de remodelació d'aquest espai té com a objectiu reconvertir aquest punt d'entrada a la ciutat en un itinerari per a vianants. La intenció és que els visitants estacionin a l'aparcament dissuasori habilitat a tocar de la plaça El·líptica i entrin al centre de la ciutat des d'aquest punt. L'actuació inclou la renovació del paviment interior de la plaça, el mobiliari i també les voreres de l'entorn per a fer-les més amples i accessibles.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.